BalkansPress

Dobro došli!

"Ubila sam je! Pretukla na smrt!" To je Smiljana Srnec, 45-godišnja sestra Jasmine Dominić, u subotu predveče izbacila iz sebe u čakovečkoj policiji. Jasminino telo nađeno je u zamrzivaču u porodičnoj kući u selu Palovac 19 godina nakon nestanka.

Iako u tom trenutku ona formalno nije bila uhapšena, otkrila je tajnu koju je čuvala možda i punih 19 godina. Nije bila nervozna, tražila je pauze te bi povremeno odlutala mislima.

 

U neformalnom razgovoru s policajcima spomenula je i to da je dograbila prvo što joj se našlo pri ruci. Bio je to komad neke letve, grede, uglavnom bila je reč o drvenom predmetu kojim je udarila sestru posred čela. Jedanput, dvaput... Tačnog broja udaraca nije mogla da se seti. Ali, kad je shvatila da je mrtva, spremila je telo u Končarev zamrzivač koji je kasnije odvučen pod stepenice, i to tako da se uopšte nije mogao otvoriti.

Jasminino telo spremila je u zamrzivač, omotala ga u foliju i tu je tajnu skrivala gotovo dve decenije. Tužilaštvo kao datum smrti navodi razdoblje između 2000. i 2001. godine jer i osumnjičena ne može vremenski tačno da odredi kad je ubila svoju sestru.

Jasmina Dominić

*Jasmina Dominić / FOTO: NESTALI.HR / PROMO

Iz njenog neformalnog priznanja nazire se da je zavist prema mlađoj sestri bila glavni motiv zločina, ali nije nepoznato da je među njima bilo i svađa. Navodno zbog jednog mladića.

 

-Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa! - govorila je nepovezano u policiji, mislivši pritom i na odnos roditelja prema njoj i sestri. Međutim, u trenutku dok je otkrivala svoju priču o telu u zamrzivaču u prizemlju kuće u Novoj ulici 29 u Palovcu, govorila je to bez prisustva advokata. Zvanično je bila uhapšena u 22 sata. Nakon što je čakovečki advokat Davorin Zlatarek došao u policiju, savetovao joj je da ne daje nikakav iskaz. Ona ga je poslušala i odlučila da ćuti o sumnjama na ubistvo.

Ali, pre toga je izašlo iz nje ono što je skrivala gotovo dve decenije. Uverila je i sebe, i roditelje, i vlastitu kćerku da je Jasmina živa, a sve vreme Končarev zamrzivač koji je “gutao” struju kao lud skrivao je telo njene mrtve sestre. Čini se da je Jasminin najveći "zločin" bio to što je bila uspešnija od svoje sestre. Smiljana je čak i vlastite roditelje uverila da je završila školu iako je bila iz nje izbačena. Međutim, ipak se čini da je sukob oko mladića bio “okidač”. Kad je tačno prebila na smrt vlastitu sestru, Smiljana se nije mogla setiti.

PROČITAJTE: LEDI KRV U ŽILAMA U zamrzivaču porodične kuće pronađeno Jasminino telo koja je nestala pre 19 godina, a psihijatar otkriva profil ubice

Jer, od tada do prošle subote, kada je njeno telo otkriveno u zamrzivaču prošle su godine.

(BalkansPRess / Izvor: Jutarnji list)

Scroll to top