BalkansPress

Dobro došli!

Snimak na kom se vidi kako žena u Beogradu šeta psa ulicom, a zatim pored jednog automobila pronalazi torbicu u kojoj se navodno nalazila veća količina novca izazvala je pravu buru na društvenim mrežama. Među korisnicima društvenih mreža povela se polemika oko toga da li žena treba da prijavi policiji ono što je pronašla ili treba da se vodi onom starom "ko nađe,njegovo je". Tim povodom razgovarali smo sa advokatima Andrijom Markovićem i Darkom Milosvaljevićem.

Read more...

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Niš u toku vikenda koji je za nama operisano je 22 bolesnika koji su bili na listi čekanja za operaciju!

Read more...

Sve češće na društvenim mrežama možemo da čitamo o malverzacijama koje se navodno dešavaju i u našem okruženju i to svakodnevno. Varaju nas, ako je sudeći pričama ljudi, čak i pijačni prodavci.

Read more...

Beograđanka Sanja Tomić svakog petka kupuje tunjevinu u marketu pored zgrade u kojoj živi u naselju Kotež. Cena ove konzerve menjala se vremenom, što i nije čudno s obzirom da u Srbiji cene skaču "čim ustaneš iz kreveta", međutim ovog petka dogodila joj se neprijatna situacija - uzela je tunjevinu sa rafa na kojoj je bila zalepljena cena od 150 dinara, a na kasi ju je sačekao račun od 212 dinara. Slična situacija ponovila se narednog dana, samo u jednom butiku – na rafu sa dečijim pantalonama stajala je cena 1490 dinara, a kada je došla na kasu, prodavačica joj je taj odevni komad naplatila 2.390 dinara. Šta se zapravo radi u ovakvim situacijama i koja su prava potrošača ako je na rafu jedna cena, a na kasi platite drugu?

Read more...

Žena iz Vranja prijavila je muža jer joj je rekao da je - debela! Ona tvrdi, takođe, da je suprug bio neumesan i prema njenoj sestri, koju je vređao, pa su reagovali policija i nadležno Tužilaštvo, nakon čega su mužu izrečene zabrana prilaska i komunikacije sa oštećenom, kao i udaljavanje iz porodičnog doma.

Read more...

Lekari Klinike za Kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu predložili su da od Nove godine, bez ikakve naknade, subotom i nedeljom izvode kardiohirurške operacije i zahvate kako bi se u potpunosti eliminisala lista čekanja na kojoj je trenutno 130 pacijenata!

Read more...

Na današnji dan se navršava 79 godina od Drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu (BiH), na kome su u Drugom svetskom ratu udareni temelji nove, socijalističke Jugoslavije.

Read more...
Scroll to top