Odbor za standardizaciju srpskog jezika uputio je pismo Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje u kome naglašava da ne postoji poseban jezik bošnjaka koji se lingvistički razlikuje od srpskog jezika i da bi prihvatanjem studijskog programa takozvanog bosanskog jezika na univerizitetu bila nanesena neprocenjiva šteta srpskom jeziku i srpskoj kulturi.

Read more...

Pokret Levijatan objavio je snimak na kome se vidi kako vaspitačica, kako navode, u jednom domu za nezbrinutu decu bahato se ponaša prema maloj deci bez roditelja.

Read more...

Kompjuteri, školske table, katedre, sudski stolovi istolice, vozila Hitne pomoći - gotovo da nema ničeg što po zakonu ne može biti predmet izvršenja sudskih izvršitelja.

Read more...

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani su do sada u osam gradova u Srbiji, a za sada nema obolelih od groznice Zapadnog Nila.

Read more...

Javnost je godinama zaintrigirana kako se i gde sahranjuju Kinezi u Srbiji. Raspredaju se razlizičiti mitovi, jer za 20 godina, otkad su počeli masovno da naseljavaju našu zemlju, niko nije video nijednu kinesku sahranu u Srbiji.

Read more...

Na sajtu vladine Agencije za zaštitu od zračenja objavljena je virtuelna mapa uz koju stoje informacije o ozračenosti pojedinih gradova.

Read more...
Scroll to top