Srbija će uskoro dobiti novi Zakon o presađivanju ljudskih organa, po kome su svi građani donori i nakon smrti mogu da im se uzmu organi za transplantaciju. U praksi će, ipak, kao i u svim drugim zemljama, konačnu odluku donositi porodica.

Read more...

- Ćerka mi kaže da ima dosta bolesnih, povraćaju, dobili su dijareju... Nema lekara, pa se deca međusobno ispomažu lekovima koje su im roditelji spakovali da ponesu za svaki slučaj – priča ogorčeni otac devojčice koja se trenutno nalazi u Barseloni sa profesorkom Snežanom Martić, zvanom Šakira.

Read more...

Da slučaj prevarenih đaka Devete gimnazije i njihova ekskurzija u Španiji puna drame nisu dospeli u javnost, ne bi se saznalo ni ko je Snežana Martić, poznata i kao Šakira, profesorka koja je na put pun neizvesnosti povela 106 đaka ove beogradske škole. Osim što je decu dovela u nebezbednu situaciju i to u stranoj zemlji, isplivale su i brojne mrlje iz njene biografije, a glavnu ulogu imala je i u jednom seks skandalu.

Read more...

Karta za Beograd u jednom pravcu, spakovan kofer i visoka očekivanja sve su češća pojava među mladim ljudima koji iz svog mesta krenu u neki novi život. Nažalost uglavnom se dogodi da se posle određenog vremena razočaraju, izgube sebe u velikom gradu i budu izloženi predrasudama, a samo najuporniji uspeju. Sa druge strane Beograđani se često žale na "provincijalce" i  često osporavaju njihov uspeh, marljivost, dobijen posao, a sve uz priču da zbog njih ne mogu da ostvare svoja najosnovnija prava.

Read more...

Poslednjih dana cela Srbija se ujedinila nad tugom dečaka koji je u Ulici Kralja Milana u Beogradu prosio pognute glave. Mnogi su mu prilazili, nudivši mu pomoć, a u kutijicu od čokoladica građani su mu ubacivali skromne priloge.

Read more...

Pre mesec dana moja deca su brala maline u Staparima, kod gazde koji živi na Terazijama. Javili su se na oglas koji je išao preko jedne užičke radio stanice. Prvo sam ja razgovarala sa tim nazovi gazdom. Rekao mi je da se radi za fiksnu dnevnicu i da je hrana njihova. Prenela sam deci. Oni su se čuli sa njim i posle par dana su otišli na branje...

Read more...
Scroll to top