O Nikoli Tesli kao naučniku i izumitelju puno toga je napisano i izrečeno. Ali još je mnogo toga o njegovom životu i radu malo poznato.

Read more...

Drama sa srećnim krajem! Iako na godišnjem odmoru u Grčkoj, dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, u nedelju ujutro je na plaži u Leptokariji, poznatom grčkom letovalištu, prisebnom i profesionalnom reakcijom spasla život turisti Z. G. (51), iz Novog Sada.

Read more...

Anin i Mocin Momčilo je za nas klince u školi bio samo još jedan deka kog srećemo na rođendanima i tokom kućnih druženja. O njemu nisam znala ništa, osim da nas, dok se igramo, uvek gleda bez reči, sa blagim osmehom. Bio je sitan, mršav i star, ali vitalan.

Read more...

Priča koja na momente deluje toliko nestvarno da zvuči kao bajka, zaista se dogorila – na Solunskom frontu tokom završnih godina Prvog svetskog rata. Ovu priču prvo su je zabeležili tadašnji strani novinari koji su pratili napredovanje Savezničkih snaga, a zatim se našla i na stranicama knjige „Solunci govore“.

Read more...

„Slomili smo svaki otpor neprijatelja, a onda krenuli u juriš koji nijedna sila nije mogla da zaustavi”, sećao se Ivan Filipović, redov Drinske divizija iz Uba...

Read more...

Uselio se ponovo strah među žitelje bisera Boke, kojima su vekovni mir oteli kriminalci, članovi dveju ozloglašenih grupa iz kotorskih naselja Škaljari i Kavač. Nedavno hapšenje Jovice Vukotića, označenog kao vođa "škaljaraca", u Turskoj i njegovo izručenje Srbiji uneli su zebnju u najlepši fjord Jadrana. Strah od moguće nove kulminacije sukoba dvaju mafijaških klanova, koji su ne tako davno bili ista "ekipa", a čiji su poslovi u vezi s distribucijom droge, i koji već duže vreme seju smrt po obali, ali i u unutrašnjosti Crne Gore, Srbije, BiH.

Read more...
Scroll to top