Tog šestog avgustovskog jutra 1945. godine Sjedinjene Američke države bacile su "Malog dečaka" na Hirošimu, a tri dana kasnije još jedna atomska bomba pala je na Nagasaki.

Read more...

Jajčanin Alija Ćosić tokom ratne operacije na Kupresu spasio je život zarobljenom srpskom vojniku Vladi Gajičiću, koji je u tom momentu ostao bez oba oka.

Read more...

Žene su odavno digle glavu s pravom, ali moraju da paze dobro.

Read more...

Ona smatra da je odnos Srbije prema susedima dokaz povratka u devedesete, a da su regionalni odnosi trenutno na ivici pucanja.

Read more...

Još pre Kosova, Srbija se rodila na Kosovu. Srbin je onaj koga se Kosovo tiče. Zato nemamo ništa ravno Kosovu ni u svojoj istoriji, ni na svojoj geografiji. Nema većeg uporišta, ni jačeg duhovnog središta. Kosovo je ognjište oko koga je okupljen, okosnica oko koga je sadenut, kolevka u kojoj je odrastao srpski narod.

Read more...

Moj savet američkoj administraciji povodom kosovskog čvora je da obavezno podrži Srbiju. To je stav koji imam godinama, od vremena kada je predsednik Bil Klinton napravio jednu od mnogih katastrofalnih grešaka, podržavajući muslimansku stranu tokom građanskog rata u Bosni.

Read more...

Iako nalik junačkim legendama, ova priča nije bajka, dvoboj crnogorskog poručnika i samuraja odigrao se davne 1905. godine za vreme Rusko-japanskog rata.

Read more...
Scroll to top