Nil Klark na kanalu RT: Za probleme na Balkanu rešenje - povratak u prošlost. Stotinu godina posle stvaranja Kraljevine SHS sve češće inicijative da se region ponovo ujedini. 

Read more...

Iako neki ljudi veruju da je priča o američkom pronalazaču Tomasu Oglu mit ili urbana legenda, stvarnost je ta da je Ogl dizajnirao i implementirao “parni karburator“ koji je vozilu omogućavao da pređe preko 160 kilometara sa samo 3,8 litra benzina 1977. godine – bez emisija ugljen dioksida.

Read more...

Naravno, u pitanju je imaginarno pismo, u kojem autor bloga zamišlja šta bi Tito mogao danas da nam kaže i kako bi objasnio sve ono što smo nekad imali, a danas nemamo, sve ono što je bilo dobro, a danas je loše… „Pismo“ vam prenosimo u celosti.

Read more...

Kad se muškarac razvede ili ne daj bože ostane udovac, kompletna familija i prijatelji mu daju podršku da se što pre ponovo oženi, da nađe neku finu i dobru ženu koja će da mu pravi društvo, kuva, pere.. .vodi računa o njemu.

Read more...

Hiljade i hiljade ljudi, uključujući i veliki broj dece, umrlo je posle rata u Bosni od posledica upotrebe projektila sa osiromašenim uranijumom.

Read more...

Američki filozof Noam Čomski tvrdi da su Albanci najveća bruka moderne Evrope jer su dozvolili da uklone domaćina koji ih je primio i da od većine naprave manjinu.

Read more...

Sedim sa sinom i ćerkom u čekaonici. Dok ćerka lista strip, sestra nas proziva i zove da uđemo u ordinaciju. Ulazimo, ja mlađeg sina stavljam sebi u krilo da ne smeta lekaru. U tom trenutku, ulaze dvojica muškaraca. Jedan je stariji, sedokosi pedijatar. Drugi je mladi stažista koji mi objašnjava da će posmatrati pregled.

Read more...
Scroll to top