Rat u Bosni i raspad Jugoslavije, učinili su gotovo nemogućim širu i masovniju identifikaciju južnoslovenskih muslimana sa srpskim nacionalnim osećanjem, piše u autorskom tekstu Muharema Bazdulja za Nedeljnik. Autor se bavi pitanjem identiteta i da li Srbin može biti musliman?

Read more...

Uspeli smo da razumemo šta je zajedničko kod svih malignih ćelija raka pluća, od najranije fazedo najpoznijeg stadijuma bolesti. Studija na uzorku od 800 pacijenata sa klinika iz Velike Britanije nam je pokazala koje su to četiri vrste stanja ćelija koje se pojavljuju u svim malignitetima i koje uspevaju da prežive svaku hemio ili imuno terapiju. U Broad institutu u Bostonu, moj tim upravo radi na detekciji markera na takva stanja u ćelijskom sistemu, i ako nam se i po drugi put pokaže na miševima da sve ide u dobrom smeru, najkasnije za tri godine imaćemo testiranja na ljudima.

Read more...

Zamislite da imate dete od 4 godine, koje je puno energije, zdravo i srećno.

Read more...

Iza slavnog Pikasa ostalo je nebrojano priča o njegovom nezasitom seksualnom apetitu, rasturenim brakovima i aferama koje su zaokupljale pažnju javnosti još i više od njegovih umetničkih dela. Ovo je priča o lepoj i talentovanoj Jugoslovenki koja je bila jedna od njegovih "žrtava".

Read more...

Pošli smo u potragu za pričom, a pronašli smo mir. Na manje od dva sata vožnje od Beograda, skriven u krošnjama, tik uz potok koji tiho žubori, manastir Tumane kod Golupca otvorio nam je svoja vrata.

Read more...

Mileva i Milan Davidović odrekli se brzog, stresnog savremenog života i pobegli iz užurbane gradske svakodnevice.

Read more...
Scroll to top