O Nikoli Tesli kao naučniku i izumitelju puno toga je napisano i izrečeno. Ali još je mnogo toga o njegovom životu i radu malo poznato.

Read more...

Penzionisani američki general Vesli Klark tokom intervjua iz 2007. godine je objasnio da je Bušova administracija planirala da sprovede ratove u Iraku, Siriji, Libanu, Libiji, Somaliji, Sudanu i Iranu.

Read more...

Drama sa srećnim krajem! Iako na godišnjem odmoru u Grčkoj, dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, u nedelju ujutro je na plaži u Leptokariji, poznatom grčkom letovalištu, prisebnom i profesionalnom reakcijom spasla život turisti Z. G. (51), iz Novog Sada.

Read more...

Anin i Mocin Momčilo je za nas klince u školi bio samo još jedan deka kog srećemo na rođendanima i tokom kućnih druženja. O njemu nisam znala ništa, osim da nas, dok se igramo, uvek gleda bez reči, sa blagim osmehom. Bio je sitan, mršav i star, ali vitalan.

Read more...

Priča koja na momente deluje toliko nestvarno da zvuči kao bajka, zaista se dogorila – na Solunskom frontu tokom završnih godina Prvog svetskog rata. Ovu priču prvo su je zabeležili tadašnji strani novinari koji su pratili napredovanje Savezničkih snaga, a zatim se našla i na stranicama knjige „Solunci govore“.

Read more...

„Slomili smo svaki otpor neprijatelja, a onda krenuli u juriš koji nijedna sila nije mogla da zaustavi”, sećao se Ivan Filipović, redov Drinske divizija iz Uba...

Read more...
Scroll to top