Kamerman i fotoreporter iz Niša Vladimir Simović (39) zamonašio se minulog vikenda u budističkom hramu u Oxford Buddha Vihara Srbija, u Čortanovcima kraj Novog Sada, postao je monah Viriyasami, što u prevodu znači "majstor energije" ili onaj koji ulaže veliki trud u svojim zadacima. Simović ili Viriyasami, kako se sada zove, rekao je za agenciju Beta da je ; prvi Srbin koji je u našoj zemlji zamonašen u budističkoj tradiciji. "Ime Viriyasami dobio sam od poštovanog Dr. K. Dhammasami. On dolazi iz Burme u Srbiju jednom godišnje na deset dana, dok ostali monasi dolaze i ostaju tri do šest meseci, a potom ih menjaju drugi monasi", izjavio je Simović ili Viriyasami.

Read more...

Cena pregleda pokriva sve nedostatke sistema. To vam je kao kad nešto ne funkcioniše u GSP a vi onda povećate cenu karte. Imate tu anomaliju da pregled kod državnog lekara košta kao i pregled kod privatnika. S tom razlikom što se državne poliklinike stalno množe a državne su nešto polumrtve, kaže prof. dr Branimir Nestorović, načelnik pulmologije u Univerzitetskoj bolnici u Tiršovoju, komentarišući cene u privatnom zdravstvenom sistemu u Srbiji.

Read more...

Mikelanđelo Merizi rođen je 29. septembra 1571. u Milanu. Potiče iz plemićke porodice. Otac mu je bio cenjeni arhitekta. O njegovom detinjstvu ne zna se mnogo sem da je njegova porodica pobegla iz Milana pred epidemijom kuge koja će kasnije pokositi njegovog oca, a ubrzo zatim i majku. I tako će, budući slavni slikar Karavađo, sa samo 13 godina ostati potpuno sam na svetu.

Read more...

Pevačica Nada Obrić operisana je 20. avgusta od raka bešike i ovo je njena treća borba sa opakom bolešću, a samo dan nakon operacije legendarna pevačica otkrila je sve detalje bolesti.

Read more...

Statistika o ženama koje ne izvršavaju redovno ginekološke preglede je poražavajuća. Statistika o ženama koje umiru od raka koji su mogle da spreče redovnim sistematskim ginekološkim pregledima takođe je poražavajuća. A znate zašto je to tako? Zbog ovakvih obaveštenja koje te iste žene dočekaju u državnim bolnicama.

Read more...

Albanac je prvo rekao "Ne pljašim te se, Magaš" ali je ubrzo povukao reči.

Read more...

Međunarodni stručnjaci procenjuju da albanska mafija u svojim rukama drži oko 75 odsto svetskog tržišta narkotika. Albanski klanovi toliko su jaki da su sa prvog mesta potisnuli Kolumbijce, koji su do pre nekoliko godina bili neprikosnoveni u svetu u ilegalnoj trgovini drogom. Bliske veze uspostavili su i sa italijanskom mafijom, što im je omogućilo da se šire dalje po Evropi.

Read more...
Scroll to top