Na putu izgradnje budućeg muzeja Nikole Tesle na Dorćolu isprečila se prizemna kuća, s nerešenim pravnim statusom. Parcelu na kojoj je planirana izgradnja zdanja od oko 30.000 kvadrata više decenija koristi porodica Osmana Seladina i njegovog kuma Adema Zećirija. Dok se ne reši pravni status objekta od 98 kvadrata, ne može da počne planiranje i izgradnja najvećeg naučnoistraživačkog centra na ovim prostorima.

Read more...

Žiri za izbor idejnog rešenja memorijalnog spomenika dr Zoranu Ðinđiću objavio je danas da je prvonagrađeni rad - "Strela", autora Mrđana Bajića i njegovog tima, koji su učestvovali na međunarodnom konkursu za spomenik, koji će se nalaziti na renoviranom Studentskom parku u Beogradu. 

Read more...

Na području Srbije u narednom periodu se očekuju obilne padavine, prema prognozi RHMZ.

Read more...

Vreme u Srbiji će, prema najavi RHMZ-a,u narednom preriodu biti drugačije od onog na koje smo navikli u ovom periodu godine.

Read more...

Grmelo!

Aleksandar Vulin ministar odbrane i general Ljubiša Diković načelnik Generalštaba Vojske Srbije, sa saradnicima, prisustvovali su danas na batajničkom aerodromu generalnoj probi prikaza „Sloboda 2017“, koja će se održati povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Read more...

Danas je otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner u Vlasotincu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon presecanja vrpce poručio da uloženi kapital iznosi 6,5 miliona evra,a Srbija učestvuje sa 3,2 miliona evra.

Read more...

Smanjene kazne za vožnju zaustavnom trakom, manja prekoračenja brzine, ali i povišena granica za dozvoljen nivo alkohola u krvi, produženo važenje probne vozačke, neke su od novina zakona o bezbednosti u saobraćaju koji će Vlada Srbije usvojiti u četvrtak.

Read more...
Scroll to top