BalkansPress

Dobro došli!

Do danas realizovanim istražnim aktivnostima na lokalitetu Čoka Rakita pronađeno je bogato ležište zlata, čije su preliminarno određene dimenzije 500x250x80m.

Read more...

Do čak 50.000 ljudi godišnje, iz Srbije i regiona moći će ubuduće da se zaposli i nastani u Nemačkoj, čak i ako nemaju stručne kvalifikacije. Nemačkoj je potrebna radna snaga na skoro svim poljima, to su zvanični podaci i Nemačka čini mnogo toga kako bi zadovoljila potrebe tržišta radne snage.

Read more...

Jugoistočna Srbija mogla bi da bude zlatna žica ekonomskog razvoja naše zemlje. Pronađena su potpuno novo nalazište zlata i kalcita. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da nas je "Bog pogledao".

Read more...

„Realnost je da je Jadar neverovatan resurs. To treba svetu, potrebno je Srbiji. Moramo da smislimo kako da to uradimo. Jedino što bih danas rekao je da nismo odustali”, kazao je Jakob Stosholm.

Read more...

Uspeli smo da odgovorimo jako i snažno na krizu, imaćemo ove godine preko 60 milijardi evra BDP-a, danas imamo najnižu istorijsku nezaposlenost - rekao je jutros ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali najavljujući nove razgovore sa MMF-om.

Read more...

Posle neuspešnih emisija obveznica u poslednja četiri meseca, može se postaviti pitanje hoće li i Srbija biti prinuđena da od poverilaca zatraži restrukturiranje svojih obaveza.

Read more...

Austrijska strana, koju predstavlja austrijska naftna i gasna kompanija OMV, prihvatila je ruske uslove za plaćanje isporuka ruskog gasa u rubljama otvaranjem računa u ruskoj banci, izjavio je juče austrijski kancelar Karl Nehammer, a prenosi ruska agencija TASS.

Read more...
Scroll to top