BalkansPress

Dobro došli!

Otkako je u januaru prošle godine pandemija korona virusa krenula da se širi svetom iz Vuhana, različite zemlje zauzele su različite pristupe, ali su se mere uglavnom svele na zatvaranje. Obustavljen je prevoz, restorani i kafići su uneli svoje stolice unutra, javni objekti zatvorili svoje brave, međutim Švedska se nije odlučila za tu taktiku.

Read more...

Borci u Donbasu računaju na činjenicu da ruski faktor neće dozvoliti da oružane snage Ukrajine započnu veliku ofanzivu, kaže vojni stručnjak Aleksandar Žilin u intervjuu za Ukraina.ru.

Read more...

Ruska vojska je izašla na poligone radi vojnih vežbi. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zatražio je da manevri budu kvalitetni, a kretanje ešalona i vojne tehnike bezbedno.

Read more...

Rat između Rusije i Ukrajine može početi u roku od mesec dana, a lokalni sukob preti da preraste u evropski, pa čak i svetski rat, rekao je vojni stručnjak Pavel Felgenhauer u intervjuu za Rosbalt.

Read more...

U apadu bespilotne letelice ukrajinskih snaga na samoproglašenu Donjecku narodnu republiku (DNR) poginulo je dete, dok je jedna žena ranjena, saopštio je predstavnik Narodne milicije DNR.

Read more...

Severnoatlanska alijansa predvođena SAD, koja je bombardovala tadašnju Jugoslaviju i ubila mnogo nedužnih civila, među kojima i troje kineskih novinara, i dalje ima "dug u krvi" prema kineskom narodu, poručilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Read more...

Uskoro će biti moguće u praksi verifikovati tvrdnje da državni mehanizam Amerike ne zavisi od ličnosti šefa Bele kuće, smatra novinar, publicista, TV voditelj i politički analitičar Anatolij Vaserman u intervjuu za FAN.

Read more...
Scroll to top