Predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska prilikom napada koristila turske avione F-16 koji su se već mesec dana nalazili u Azerbejdžanu za potrebe vojnih vežbi.

Read more...

Vlasti u regionu Nagorno-Karabah uvele su ratno zakonodavstvo zbog eskalacije sukoba sa Azerbejdžanom, prenosi TAS. Vlada Jermenije je potom proglasila ratno stanje i objavila opštu mobilizaciju. Moskva traži prekid sukoba.

Read more...

Kineski ambasador je juče oštro odgovorio na optužbe iz SAD tokom sastanka u Savetu bezbednosti, rekavši svom američkom kolegi: "dosta je bilo".

Read more...

Ruski naučnici u saradnji sa američkim kolegama otkrili su tražeći aktivno jedinjenje za borbu protiv korona virusa, supstancu koja potencijalno može da se upotrebi za lečenje kancera neuroblastoma.

Read more...

Prvi put u svojoj istoriji Rusija poseduje najsavremenije oružje koje nema pandan u svetu, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom video-konferencije sa konstruktorom hiperzvučne rakete „Avangard“ Gerbertom Jefremovim povodom dana ruske vojne industrije.

Read more...

SAD poseduju super-hiperzvučnu raketu koja je mnogo brža od one, čije informacije je, navodno, Rusija ukrala od Obamine administracije, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

Read more...

Predstavnici Specijalnog suda za ratne zločine na KiM, sa sedištem u Hagu, preuzeli su u četvrtak iz kancelarije Udruženja veterana OVK u Prištini dokumente vezane za suđenja pred ovim sudom, koji su dan pre toga dostavljeni bivšim albanskim borcima.

Read more...
Scroll to top