BalkansPress

Dobro došli!

Ruski naučnici otkrili su nešto što je opisano kao najopasnije oružje masovnog uništenja na svetu, koje je toliko zapanjilo istraživački tim, da je vođa tima rekao da nikada nije video toliku količinu energije spremnu za uništenje čovečanstva.

Dok korporacije Novog svetskog poretka plaćaju milijarde dolara medijima i političarima da zataškaju otkriće naučnika, šef ruskog tima istraživača izveštava o oblacima metana bez premca, koji su 20 puta jači od ugljen-dioksida, a koji izlaze u vidu mehurova na površinu Arktičkog okeana. Naučnici su nabasali na ovo otkriće istražujući region.

„Količina oslobađanja metana zapanjila je ruski istraživački tim koji je ispitivao morsko dno pojasa oko istočnog Sibira na severu Rusije skoro 20 godina“, izveštava Independent.

Independent je sproveo intervju sa Igorom Semiletovom iz Međunarodnog arktičkog istraživačkog centra na Univerzitetu Ferbenks, Aljaska, koji je vodio osmo zajedničko krstarenje SAD i Rusije istočnosibirskim arktičkim morima.

Semiletov je rekao da nikada nije video toliku količinu metana koja se oslobađa sa dna Arktičkog mora.

 

„Ranije smo pronašli strukture u vidu baklji koje su imale oko desetak metara u prečniku. Ovo je prvi put da smo pronašli moćne, cureće strukture sa više od 1.000 metara u prečniku. To je neverovatno“, rekao je dr Semiletov.

„Ponajviše sam bio impresioniran srazmerom i gustinom oblaka. Nad relativno malom oblašću pronašli smo ih oko stotinu, ali na široj oblasti bi trebalo da ih je na hiljade“, rekao je on.

Naučnici procenjuju da se ispod arktičkog permafrosta nalaze milioni tona metana.

Najveći strah predstavlja činjenica da bi taj metan, pošto globalne temperature rastu iz godine u godinu i pošto se led na Sibiru topi, mogao iznenada da se oslobodi u atmosferu, dovodeći do klimatskih promena.

Nekoliko takvih džinovskih eksplozija bi imale dejstvo stotina atomskih bombi koje bi blokirale atmosferu. Čovečanstvo to ne bi moglo da podnese. To bi bio početak kraja.

Prosto rečeno, čovečanstvo bukvalno sedi na džinovskim nuklearnim bombama, pitanje je kada će se aktivirati, i potpunoje nevažno gde će se aktivirati, opasnost je globalna.

 

Tim dr Semiletova je 2015. godine objavio studiju u kojoj se procenjuje da emisije metana u ovom regionu iznose oko 8 miliona tona godišnje, ali poslednja ekspedicija ukazuje na to da je procena veoma blizu stvarnoj srazmeri fenomena. 

Kako su klimatske promene postale „prevara“ za trećinu čovečanstva koje bez pogovora podržava Novi svetski poredak.

Filozof i politički aktivista, Noam Čomski, pričao je o Trgovinskoj komori, Američkom institutu za naftu i drugim poslovnim lobijima koji vrše kampanje kako bi „ubedili stanovništvo da je globalno zagrevanje liberalna prevara“.

Prema njegovim rečima, ova kampanja je uspešno zavela većinu stanovništva da posumnja u ljudski uzrok globalnog zagrevanja, da misli da je sve prirodni tok i da većih problema neće biti. Za tu glupost ćemo platiti glavom.

Korporacije imaju jedan cilj, da se maksimalno poveća profit uprkos tome što će se budućnost njihove dece i unuka staviti na kocku.

Ove godine je bilo vremenskih katastrofa koje su napravile štetu od nezamislivih 41 milijarde dolara.

Scroll to top