BalkansPress

Dobro došli!

Ljudi sa krvnom grupom A (II) najviše su podložni zarazi koronavirusom, dok su oni sa nultom krvnom grupom najotporniji, rezultat je istraživanja grupe kineskih naučnika koje je objavljeno na sajtu medRxiv.

Kineski naučnici pregledali su podatke 2.000 pacijenata iz bolnica u Vuhanu i Šenženu, uključujući više od 200 smrtonosnih slučajeva.

PROČITAJTE:  SVI MISLE DA SU KAŠALJ I TEMPERATURA PRVI ZNAK KORONE: Među 120.000 zaraženih ovo su bila 3 NAJČEŠĆA SIMPTOMA!

 

Prema njihovim podacima, među stanovnicima Vuhana njih 34 odsto ima krvnu grupu 0, 32 odsto tip A (II), 25 odsto B (III) i 9 odsto AB (IV).

Da bi došli do ovih podataka, naučnici su analizirali krv 3.700 građana Vuhana koji nisu zaraženi koronavirusom. 

S druge strane, najviše zaraženih stanovnika Vuhana (38 odsto) je onih sa A krvnom grupom, dok je 26,4 obolelih sa B krvnom grupom, a 25,8 odsto ima nultu krvnu grupu. Najmanje pacijenata, deset odsto, jesu oni sa AB krvnom grupom.

Prema tome, kaže se u istraživanju, najugroženiji su oni sa krvnom grupom A, dok je među onima sa nultom grupom srazmerno najmanje obolelih od virusa COVID-19.

Da bi proverili svoju teoriju, oni su uradili kontrolno istraživanje na 398 dodatnih pacijenata iz Vuhana i Šenžena i dobili isti rezultat.

Koja je vaša krvna grupa i da li ste zabrinuti? Podelite sa nama u komentarima na Fejsbuku.

Scroll to top