BalkansPress

Dobro došli!

Pula - Državljanin Srbije star 40 godina kojeg su talasi u Gortanovoj uvali kod Pule bacili na stene nakon što je skočio u more da spasi sina preminuo je u bolnici.

Muškarac se juče oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim talasima koji su ga bacali na stene, prenela je regionalna TV N1 pisanje "Glasa Istre".

 

Dvojica pulskih spasilaca uskočila su u more i izvukli ga, ali je on bio bez svesti i nije mu se mogao osetiti puls.

Na plaži su se našle i dve lekarke, a brzo je došla ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom. Gotovo pola sata pokušavali su muškarca vratiti u život i konačno i uspeli. Potom je prevezen u bolnicu.

Kako prenosi "Glas Istre", 40-godišnjak je u moru završio želeći da spasi 12-godišnjeg sina kojeg je, dok je fotografisao sa stene, u more povukao talas. Otac je odmah skočio za njim te su zajedno počeli plivati prema obali kroz velike talase.

Sin je bolje prošao od oca, s nekoliko ogrebotina, ali je bio u velikom šoku pa je i on prevezen u bolnicu, piše "Glas Istre".

Direktorka bolnice Irena Hrstić potvrdila je da je 40-godišnji državljanin Srbije preminuo, prenosi "Indeks".

"Bilo je ključno da prođe 24 sata, a potom i prva tri dana oporavka, tokom kojih je bilo potrebno kontrolisati infekcije u organizmu", rekla je ona "Regional Expressu".

(Izvor: Index.hr / N1)

Scroll to top