BalkansPress

Dobro došli!

Nema ni govora o smirivanju situacije na tursko--grčkoj granici gde su hiljade migranta u očekivanju prelaska u Grčku. Ne samo da jača pritisak sa turske strane, već kao da to nije dovoljno, došlo je i do "upotrebe suzavca" jer su grčke vlasti objavile snimak navodeći da se na njemu vidi kako turska policija baca suzavac sa svoje strane granice na grčke kolege na graničnom prelazu Kastanes, gde hiljade migranata pokušava da pređe u Evropsku uniju.

Read more ...

Američki film „Impičment. Bajdenov novac. Masovna ubistva“ ozbiljno je potresao javnost širom sveta. Autor filma Majkl Kaputo, koji je ranije bio na funkciji savetnika američkog lidera Donalda Trampa, detaljno je opisao šta se događalo tokom ukrajinskog Majdana 2014. godine.

Read more ...

Žali se u medijima stanovnik Sarajeva, Egipćanin, čija žena je Bosanka kako ga maltretiraju u vozilima javnog prevoza isključivo zbog boje kože. Naplate mu kartu, ali mu je ne daju. Nekad mu ne žele prodati kartu. Nekad ga istjeraju iz busa. Žali se kako mora stalno nositi lične dokumente sa sobom jer ga policija zaustavlja isključivo zbog boje kože i legitimiše.

Read more ...

Kuvajtski zvaničnik, Fahad Al Šalami, izjavio je da njegova zemlja zajedno sa Omano, Katarom, Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima nemaju nameru da prihvate izbeglice iz Sirije.

Read more ...

Neverovatno je šta češki lekari moraju raditi u nemačkim klinikama, nastavlja, i dodaje kako su muslimanski i afrički migranti zastrašujuće teški ljudi s kojima nije lako raditi. Ova češka doktorka nakon rada s migrantima uputila je vapaj za penzijom jer, kako kaže, stanje se ne može izdržati.

Read more ...

Lideri Evropske unije su, posle skoro 10 sati haotičnih pregovora postigli dogovor o migraciji, ali detalji nisu saopšteni. Francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da je „evropska saradnja pobedila“ i ocenio da je „iskazana solidarnost sa zemljama prvog ulaska“. 

Read more ...

 - Srbija neće biti tampon zona za migrante, a to nije bio ni predmet nedavnog razgovora lidera Evropske unije - izjavio je danas potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a povodom nekih tumačenja tog sastanka.

Read more ...
Scroll to top