BalkansPress

Dobro došli!

Pre onog, onog rata, ručalo se u dvanaest sati. Posle ručka, negde oko dva, odlazilo se na poslepodnevni odmor, a iz zatamnjenih soba u vreme letnjih vrućina čulo se blaženo hrkanje. Neki levantinski gradovi od dvanaest do pet dizali su pokretne mostove preko šančeva ispunjenih vodom i zatvarali gradske kapije da neko ne bi poremetio vreme neprikosnovenog odmora.

Read more ...

Svake godina na Veliku subotu, upravo na onaj dan između golgotskog Raspeća na Veliki petak i Vaskrsa Sina Božjeg u nedelju, u Jerusalimu na zemlju sa neba silazi Blagodatni oganj.

Read more ...

Roditeljska kletva je jedna od najtežih, jer je poznato da majka dete voli više od sebe, a ako dođe do toga da ga kune, sigurno nije išlo dobrim putem.

Read more ...

Među pitanjima koji pokreću dileme, a koja su povezana sa religijom, nalazi se i dilema da li bi ljudi koji se nisu krstili trebalo da idu u crkvu. Šta o tome kažu sveštenici?

Read more ...

Dvadesetšestogodišnja Đamila Stanić rođena je u Zelenortskoj Republici, a sa osam godina je sa porodicom otišla u Boston. Ipak, od prošle godine, ona je zbog ljubavi došla u Banjaluku.

Read more ...

Svetlana Stojanović je godinama lutala po svetu tražeći beleg jer je bila sigurna da će po belegu prepoznati svoje dete, neznajući da odrasta 30 kilometara od nje.

Read more ...

Milan Đundić je 3. marta krenuo u poduhvat na koji bi retko ko fizički, ali i psihički bio spreman - krenuo je na hodočašće od Nemačke do manastira Ostrog.

Read more ...
Scroll to top