BalkansPress

Dobro došli!

Stefan Uroš IV Dušan Nemanjić, poznat i kao Dušan Silni, srpski srednjovekovni kralj 1331.- 1345. i prvi srpski car 1346.- 1355. preminuo je 20. decembra 1355. godine.

Read more ...

Čačak - Po njemu ime nose mnoge ulice, Klinički centar u Beogradu, druge zdravstvene ustanove i Osnovna škola. On je čuveni lekar koji je zadužio srpski narod. Dr Dragiša Mišović rođen je 4. marta 1898. u selu Kulinovci kod Čačka. Sa svojih 17 godina, iako premlad, sa srpskom vojskom 1916. prelazi preko Albanije, a već sledeće godine maturirao je u Srpskoj gimnaziji u Francuskoj.

Read more ...

Svake godina na Veliku subotu, upravo na onaj dan između golgotskog Raspeća na Veliki petak i Vaskrsa Sina Božjeg u nedelju, u Jerusalimu na zemlju sa neba silazi Blagodatni oganj.

Read more ...

Roditeljska kletva je jedna od najtežih, jer je poznato da majka dete voli više od sebe, a ako dođe do toga da ga kune, sigurno nije išlo dobrim putem.

Read more ...

Dvadesetšestogodišnja Đamila Stanić rođena je u Zelenortskoj Republici, a sa osam godina je sa porodicom otišla u Boston. Ipak, od prošle godine, ona je zbog ljubavi došla u Banjaluku.

Read more ...

Svetlana Stojanović je godinama lutala po svetu tražeći beleg jer je bila sigurna da će po belegu prepoznati svoje dete, neznajući da odrasta 30 kilometara od nje.

Read more ...

Milan Đundić je 3. marta krenuo u poduhvat na koji bi retko ko fizički, ali i psihički bio spreman - krenuo je na hodočašće od Nemačke do manastira Ostrog.

Read more ...
Scroll to top