BalkansPress

Dobro došli!

Trogodišnji Aleksandar stradao je u utorak u Oltu kada je na njega pala kapija koju je njegov otac Nikola proveravao. Konstrukcija teška više desetina kilograma usmrtila je dečaka na mestu.

Prema navodima rumunskih medija, dečak se igrao kod kapije u trenutku dok je Nikola proveravao da li su majstori prethodnog dana dobro postavili kapiju. Porodica veruje da kapija nije bila propisno montirana.

   

"U rukama je imao gumene bombone, našao sam ih tu u dvorištu jutros. Tu ga je verovatno kapija udarila... Ne znam gde je stajao jer nisam bio tu, ali tu sam našao bombone", priča neutešni deda mališana.

Otac Nikola kaže da se sve dogodilo u sekundi. Kobnog dana je proveravao kako radi klizna kapija koju su majstori montirali dan ranije, odjednom je konstrukcija samo krenula da pada.

"Nisam video da je tu, da jesam stao bih ja pred kapiju, pre bih ja umro", rekao je Nikola.

Dete se igralo u pesku kod kapije

Baka dečaka kaže da se dete igralo u pesku kod kapije kada se tragedija dogodila.

Nikola je uz pomoć komšija uspeo da podigne čeličnu konstrukciju, ali mali Aleksandar nije davao znake života. Odmah su pozvali hitnu pomoć koja je više od sat vremena pokušavala da reanimira dečaka. Nažalost, nisu uspeli.

"Na lice mesta otišle su naše patrole, više ekipa Hitne pomoći, čak je došao i helikopter, ali dečaku nije bilo spasa", saopšteno je iz policije.

Čitava porodica planira da tuži kompaniju čiji radnici su montirali kapiju.

"Svakog dana je tatu čekao pored kapije da dođe kući sa posla. Ovo je tragedija", priča ujak Adrijan.

(Kurir.rs/ Telegraf.rs/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)


Scroll to top