BalkansPress

Dobro došli!

Deset osoba uhapšeno je u četvrtak oko 17 sati u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu,a cela akcija izgledala je filmski.

Na očigled osoblja restorana pohapšeni su gosti koji su sedeli u lokalu.

 

Restoran gde se cela akcija odigrala

*Foto: Milan Ilic / RAS Srbija Restoran gde se cela akcija odigrala

- Njih dvanaestorica samo što su seli, niotkuda stvorila su se ispred restorana tri džipa specijalne jedinice. Odmah su došli do njih pretresli ih i uhapsili - rekao je jedan od očevidaca.

 

*Foto: RAS Srbija

Kako saznajemo, kod njih je pronađeno oružje, a patrola ih je, najverovatnije, pratila do restorana. Kako kažu gosti restorana, uhapšene niko nije poznavao, niti ih viđao ranije u lokalu.

 

*Foto: RAS Srbija

Kako saznaje "Blic", privedeni su članovi zloglasnog crnogorskog "škaljarskog" kriminalnog klana i osobe bliske tom klanu, koji je u Srbiji i Crnoj Gori povezan sa ubistvima i trgovinom narkotika. Takođe, pronađena su dva pištolja u nelegalnom posedu, kao i praškasta supstanca, koja je trenutno na veštačenju.

 

*Foto: RAS Srbija

Uhapšeni su Aleksandar J, Milan P, Ilija Z, Mališa V, Nemanja B, Mitar M, Miloš N, Marko P, Nemanja N. i Zvonimir K.

*Foto: RAS Srbija

Inače, "škaljarci" su formirani u Kotoru, nakon što je nastao raskol u kriminalnoj grupi koja je švercovala kokain zajedno sve do 2014. Tada je u španskom gradu Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina, nakon čega je počeo rat između "škaljaraca" i takozvanog "kavačkog" klana iz Kotora.

Obračun ove dve kriminalne grupe rezultirao je brojnim likvidacijama i ranjavanjima, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top