BalkansPress

Dobro došli!

"Više nikad nije bilo dovoljno. Imam 78 godina i verujem da mi nije ostalo još puno vremena. Imam milione dolara u banci, ali ne mogu da kupim zdravlje da spasem svoj život. Imam porodicu i milione fanova širom sveta, ali sada sam sasvim sam. Živeo sam svoj život na pogrešan način i ne želim da se to dogodi i vama", započinje priču slavni glumac Morgan Frimen.

"Poslušajte me i preduzmite nešto ako želite da promenite svoju budućnost. Voleo bih da je meni neko ispričao ono što ću ja ispričati kada sam ja bio mlad.

Novac sam po sebi nije zao. To je samo papir sa procenjenom vrednošću koji nam omogućava da dođemo do drugih stvari koje smatramo vrednim. Ako novac nije zao, šta jeste? Zlo je nesvesna, opsesivna i moralna strast ka tome da želimo više.

 

Zlo je bezdušna opsesivno-kompulsivna potera za ćupom punim zlata na kraju neke duge koja ne postoji. Zlo je kada imamo etiketu na srcu i duši koju menjamo za finansijski uspeh po svaku cenu. Zlo je kada pokušavamo da kupimo sreću iznova i iznova, ne bivajući svesni da je to samo iluzija koja će jednog dana nestati.

Zamislite da imate sve, a onda sve to izgubite. Zamislite da ste švorc. Nemate ni trunke novca. Jedino rešenje za vas jeste nabavljanje još novca. Nema ničega što stvara lažnu sreću. Ko ste vi sada?

Gde su sada svi oni ljudi koje ste smatrali prijateljima dok ste imali novca?

Oni koji nisu bili s vama zbog novca su vas sigurno već odavno napustili misleći da ste egocentrični kreten.

Zašto?

Zato što vas je vaša beskrajna potera za novcem oslepela i smela sa pravog puta u životu. Da li vas tačinjenica rastužuje? Govorim vam ovo zato što želim da vam pomognem da se promenite.

Ne kažem da ne možete biti finansijski uspešni. Kažem samo da postoji veća svrha u životu od jurnjave za finansijskim uspehom.

Možete se promeniti već danas ukoliko redefinišete svoju verziju uspeha. Možete transformisati svojeoštećene odnose i izgraditi nove. Možete oprostiti sebi i onima koji su vas povredili. Možete postati lider koji će pomoći drugima.

 

Možete izbalansirati svoje prioritete u životu. Možete isceliti svoj brak i stvoriti jaču ljubav nego što ste mislili da je moguće. Možete postati najbolji roditelj na svetu, ali nemojte čekati da dođete u moje godine. Uvek možete zaraditi još novca, ali nikada nećete moći da vratite vreme.

Svi ćemo jednog dana umreti. Po čemu želite da vas se sećaju? Šta možete da uradite da biste učinili svet lepšim mestom? Koja je vaša prava svrha?

Svi umiremo, ali samo mali broj nas zaista živi. Možete izaći iz senke na svetlost. Stvoreni ste za velike stvari. Stvoreni ste za mnogo više od toga da radite za život.

Vi ste biće koje treba da inspiriše svet i pomogne svima. Hajde da konačno učinimo pravu stvar.

Zakoračite u svet pun istinske ljubavi i konačno ćete shvatiti da je ljubav zapravo ono što ste želeli ceo svoj život.

Samo ljubav, što više i više ljubavi. Nikad se ne predajte, ma kakvi god izazovi da vas zadese u životu. Svet vas danas treba više nego ikad.

Samo sa ljubavlju, saosećanjem, praštanjem i verom u čovečanstvo možemo da porazimo zlo jednom za svagda", zaključio je glumac.

(Izvor: WebTribune.rs)

Scroll to top