BalkansPress

Dobro došli!

Ni Frimenu ni nikom od novinarske ekipe nije ni na pamet palo da pokuša da čuje drugu stranu priče.

Serija Nacionalne geografije "Priča o nama" koju vodi slavni holivudski glumac Morgan Frimen poslužila je kao još jedno propagandno oružje Zapada protiv Srbije. Naša zemlja još je jednom pred celim svetom okarakterisana kao genocidna!

Frimen je tokom snimanja emisije u Bosni obišao Sarajevo i Srebrenicu, gde je u više navrata izneta trvdnja da su Srbi na tom mestu počinili genocid, kao i da su apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

- Šta se zaboga ovde desilo - iščuđavao se Frimen u razgovoru sa bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovom sinom Feđom.

 

I dok su mu oni "objašnjavali" kako su Srbi u Srebrenici napravili genocid nad muslimanima, priča koja je trebalo da bude dokumentarna "filovana" je snimcima i informacijama o tome kako su Srbi odgovorni za rat na ovim prostorima. 

Ni Frimenu ni nikom od novinarske ekipe nije ni na pamet palo da pokuša da čuje drugu stranu priče, kao što to novinarska pravila nalažu, a koliko su daleko išli u svojoj manipulaciji govori i činjenica da se u jednom od kadrova, koji treba da dočara početak raspada Jugoslavije 1992. godine, vide i snimci nastali u Beogradu 5. oktobra 2000. godine.

Njegovo gostovanje pogledajte ovde:

Scroll to top