BalkansPress

Dobro došli!

Nikola Čolić iz sela Potpeći nakon svojih teških 20 godina života konačno je doživeo da oseti šta znači imati pravi krov nad glavom.

Njegova majka i nepokretna baka živeli su u kući koja je imala provaljen krov, voda je tekla niz unutrašnje zidove, odvaljenih plafona...

O svemu tome Nikola nije nikome pričao. Ne bi se ni znalo da ga pre tri meseca kući nije odvezla Nada Obradović, preduzetnica iz Užica, kod koje je zaposlen.

   

- Dovezla sam ga kući i bila sam zgranuta kada sam videla kako izgleda kuća u kojoj živi. Pitala sam ga sa kim živi, rekao mi je sa majkom i nepokretnom bakom. Insistirala sam da uđem unutra da vidim kako je. On prvo nije hteo, ali sam bila uporna. Kada sam ušla bilo je strašno. Krov na kući je bio provaljen, odvaljeni plafoni, voda se slivala niz zidove… Uslovi za život nikakvi - kaže Nada.

Nada Obradović, Nikola Čolić, Potpeći

*Foto: Kurir.rs / Z. G.

"Imala sam i ja teško detinjstvo"

Nada je bila jako potrešena prizorom koji je videla.

- Imala sam i ja teško detinjstvo, život me nije mazio. Kada sam videla kako kuća izgleda sa suprugom i sinom sam se dogovorila da bar kuću ukrovimo pre zime. Zato smo prvo kuću nadzidali i stavili krov, a zatim izolaciju i fasadu. Kada smo došli do unutrašnjeg dela tek tada su počeli da se otvaraju poslovi za koje su trebala dodatna sredstva – kaže Nada.

Nada Obradović, Nikola Čolić, Potpeći

*Foto: Kurir.rs / Z. G.

Nikad se nikom nije požalio: Niko od kolega nije znao kako Nikola živi.

- Kod mene je počeo da radi pre godinu i po dana. Za sve to vreme nikada nije progovorio o kući, o tome kako živi. Niko nije znao, a po njemu se nije moglo ništa videti – kaže Nada i dodala je da su se sve kolege uključile u pomoć, kao i mnogi drugi preduzetnici i zanatlije koje je Nada pozvala.

   

Mnoge firme i pojedinci su izašli u susret.

- Drago mi je i što su učestvovale neke firme koje su roditelji vodili, sada nasledila deca i nastavila njihov posao. Nije bilo firme kojoj sam se obratila, a da se nisu odazvali. Urađeno je i grejanje za celu kuću zahvaljujući donaciji Zanatskog centra Andrić tako da se Nikola prvi put ogrejao za svojih 20 godina - kaže Nada.

Nakon završenih radova Nada je u znak zahvalnosti prijateljima i svima koji su na neki način pomagali organizovala ručak na kome je proslavljen i Nikolin 20. rođendan.

<p><em><strong>Kako teško živi Nikola nije nikome pričao. Ne bi se ni znalo da ga pre tri meseca kući nije odvezla Nada Obradović, preduzetnica iz Užica, kod koje je zaposlen</strong></em></p>

*Foto: Kurir.rs / Z. G.

- Na neki način pokušali smo da Nikoli nadoknadimo te godine, da zaboravi teške uslove u kojima je odrastao. Narod kaže da je najvažnije da se „mirno spava i da se dobro dobrim vraća – dodala je Nada, koja je ujedno predsednica Udruženja „Mitropolit Josif Cvijović“ iz Drežnika preko koga je pomagala u obnavljanju stare škole, uvođenju grejanja u drežničku osnovnu školu, obnovu muzejske postavke...

Godinama pruža pomoć za obnovu i uređenje verskih objekata ne samo u Užicu nego i drugim opštinama.

(Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top