BalkansPress

Dobro došli!

Nemačka policija pre nekoliko dana uhapsila je rumunskog kamiondžiju Katalina Dorinela Čolpana (40). On je uhapšen zbog ubistva Karoline G. Njegov DNK pronađen je i na telu žrtve u Austriji Lusil K., a konačan spisak žrtava monstruoznog ubice tek treba da bude utvrđen. Čolpan se sumnjiči da je devojku ubio i u rodnoj Rumuniji, a sumnja se da je svoj krvav trag ostavio i na nasipu u Crvenki gde je ubijena Jelena Marjanović.

- Nemačka policija obavestila nas je o njegovom hapšenju. Nemci su rešili da istragu dovedu do kraja i da sve potencijalne žrtve ovog serijskog ubice budu identifikovane. Istraga je, osim u Nemačkoj, već proširena i na Austriju i Rumuniju, jer i tamo ima slučajeva nestalih devojaka, a sumnja se da je Čolpan umešan u njihove nestanke. Naravno, deo te sada već evropske istrage postala je i Srbija, zbog ubistva Jelene Marjanović, koje je preslikano ubistvo Karoline G. u okolini Frajburga - kaže izvor iz MUP Srbije.

 

On navodi da su im kolege iz Nemačke poslale više zahteva. U Beograd preko Interpola iz Nemačke treba da stignu uzorci DNK, ali i mnoga pitanja na koja srpska policija treba da pošalje odgovore.

- Sada mora da se utvrdi tačno kretanje Rumuna, treba pregledati sve snimke sa granice i naplatnih rampi, napraviti tačnu mapu njegovog kretanja i vezati ga za mesto ubistva u Srbiji -  kaže izvor za Srpski Telegraf.

*Katalin Dorinel Čolpan, Foto: Facebook

Ono što upućuje na Čolpana jeste "potpis" ubice - način na koji je ubijao svoje žrtve. I u Nemačkoj i u Austriji ponovio se taj model, žrtve su bile mlade žene koje je napadao na usamljenim mestima i ubijao ih udarcima gvozdenom šipkom u glavu.

- Devojke su ubijene dok su trčale pored reke, a usmrćene su sa više udaraca tupim predmetom po glavi, isto kao i Marjanovićeva. On je priznao ubistvo Karoline G. u Nemačkoj, ali je odbio svaku vezu sa ostalim ubistvima iako ga za neka, poput smrti Lusil K, terete veoma čvrsti dokazi. Međutim, prema nekim informacijama, blizu toga je da prizna i druge likvidacije - tvrdi sagovonik beogradskog medija.

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila prošle godine, dok je trčala duž nasipa u Crvenki.

(Alo.rs)

Scroll to top