BalkansPress

Dobro došli!

Blažo Đukanović, sin predsednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, zakazao je venčanje 21. septembra u hotelskom kompleksu Sveti Stefan.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da Đukanovići pripremaju gala venčanje svom sinu jedincu.

Mlađi Đukanović navodno namerava da se oženi u Miločerskom parku, kojim upravlja kompanija “Adritic properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa, bliskog prijatelja šefa države i partije.

O detaljima svadbenog veselja malo se zna, između ostalog i ko će od muzičkih zvezda uveseljavati zvanice, među kojima se očekuju ljudi iz političkog vrha države, biznismeni, predstavnici kulturnog i javnog života...

 

Mlađi Đukanović se godinama uspešno bavi biznisom u sektoru energetike i njegove dve kompanije imaju milionske profite. Tridesetjednogodišnji Đukanović ušao je i u biznis izgradnje mini-hiroelektrana i na vodotokovima na području kolašinske opštine započeo izgradnju dve centrale. U tome je imao podršku strica - bankara Aca Đukanovića, ali i oca dok je obavljao funkciju premijera.

Seriju glamuroznih venčanja u Crnoj Gori praktično je otvorio Statis. On je 2007. u novootvorenom “Splendidu“ za nekoliko stotina zvanica priredio spektakulranno veselje, kome je prisustvovao i Đukanović. Statis se tada venčao sa manekenkom Nedom Čađenović.

Prvi reket sveta Novak Đoković pre pet godina je stao na “ludi kamen” u Miločerskom parku, kada je julu organizovao venčanje sa dugogodišnjom izabranicom Jelenom Ristić. To venčanje izazvalo je veliko interesovanje i svetskih medija.

Sveti Stefan

*Sveti Stefan / FOTO: Z. LONČAREVIĆ / RAS SRBIJA

I nekadašnji drugi čovek države i DPS-a, Svetozar Marović, organizovao je venčanja za svog sina 2009. u luksuznom “Splendidu“. Da je svadba bila berićetna, otkriveno je za vreme suđenja u okviru procesa oduzimanja imovine mlađeg Marovića. Miloš koji se venčao sa Tamarom Popović tvrdio je preko svojih zastupnika da je od svadbe zaradio 150.000 evra. Na spisku onih koji su ga častili su Milo Đukanović i njegova supruga Lidija, kontroverzni biznismen Branislav Brano Mićunović i srpske folk zvezde Ana Bekuta i Aca Lukas.

 

Pet godina kasnije, u istom hotelu Svetozar je priredio ništa manje glamurozno venčanje za svoju kćerku, tadašnju menadžerku Opštine Budva Milenu Marović, koja je “da” izgovorila tadašnjem gradonačelniku Cetinja, a sadašnjem ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću.

Milo Đukanovic uskoro ženi sina jedinca

*Milo Đukanovic uskoro ženi sina jedinca / FOTO: O. BUNIĆ / RAS SRBIJA

Glamurozna venčanja u “Splendidu“ organizovao je i Mićunović, u martu 2015. kada se venčala kćerka Andrea pred nekoliko stotina zvanica za Miloša Kustudića. Dve godine kasnije, u novembru 2017, Mićunović je oženio i sina Đorđa sa manekenkom Zoranom Mandić.

Gala svadbu u petrovačkom hotelu “Palas“, u septemrbu 2013. pravila je predsednica vrhovnog suda Vesna Medenica, kada je ženila sina Miloša sa Tijanom Burić, sestričinom većinskog vlasnika Lutrije Crne Gore Save Džigija Grbovića, a kuma im je bila Andrea Mićunović, ćerka Brana Mićunovića.

(BalkansPress / Izvor: Vjesti.me)

Scroll to top