BalkansPress

Dobro došli!

Hrabra mama dala je svoju povređenu devetomesečnu bebu muškarcima kao poslednji čin zaštite nakon što ju je muškarac u Sidneju u tržnom centru napao nožem i usmrtio.

Braća koja su se našla u blizini ispričala su kako su zavezali košulju oko rane Eš Gud (38), i rane njene bebe - pre nego što je mama tragično preminula. Eš je jedna od šest osoba koja je u subotu popodne u šoping centru "Vestfield Bondi Junction" ubio napadač koji je držao nož i nasumično napadao ljude.

   

Nakon što su i ona i devetomesečna beba izbodene nožem, bacila je svog mališana na dvojicu kupaca koji su bežali od napadača u tržnom centru.

Muškarci su pritiskali košulje i na rane majke i bebe u pokušaju da zaustave krvarenje.

Jedan od muškaraca je za australijske medije rekao: „Beba je izbodena. Mama je izbodena, a mama je prišla sa bebom i bacila je na mene. Beba je izgledala jako loše".

Njegov brat je rekao: „Pomagao je u držanju bebe i pokušaju da je stisne, a isto tako i sa majkom, pokušavajući da stisne krv i zaustavi je“.

Eš sa ćerkom

Eš sa ćerkom - Foto: Instagram

Njih dvojica su bili u kupovini kada su videli da je napadač „dotrčao do žene sa bebom“.

Jedan čovek je rekao da su on i njegov brat potom „utrčali” u prodavnicu i rekli ljudima unutra da zaključaju vrata jer je „majka došla sa bebom, krvarila, izbodena”.

Dodao je: „Samo smo vikali da uzmemo nešto odeće, da uzmemo košulje i da nam samo pomognu da kompresujemo i zaustavimo bebu da krvari."

Prvi brat je rekao: "[Povrede su bile] veoma teške. Bilo je puno krvi na podu. Nadam se da je beba dobro."

Bliska prijateljica rekla je za "news.com.au" da je bila „divan čovek“ i „najbolja mama na svetu“.

Nekoliko sati pre zastrašujućeg napada, Eš je na svojim društvenim mrežama objavila slike svoje nasmejane devojčice.

(zena.blic.rs/Milorad Milovanović)


Scroll to top