BalkansPress

Dobro došli!

Majkl Džekson, Edi Marfi i Džon Travolta samo su neke od slavnih osoba koje je Dr. Sebi izliječio od hroničnih bolesti i drugih zdravstvenih tegoba...

Zadnjih 28 godina dr. Sebi je uspješno liječio bolesti koje zapadna medicina smatra neizlječivim. Pravim imenom Alfred Bovman, dr. Sebi je samouki afrički doktor i travar koji je prirodnim metodama pomagao teško oboljelim osobama.

Izlječio je brojne ljude od AIDS-a, lupusa, epilepsije, dijabetesa, bipolarnog poremećaja, raznih oblika raka, zavisnosti o drogama i drugih bolesti.

Takođe je imao hrabrosti da stane pred sud i Američko udruženje ljekara kako bi odbranio sebe, svoj rad i svoje metode liječenja koje su pomogle velikom broju ljudi.

 

Naime, godine 1988. bio je uhapšen zbog “lažnog” oglašavanja i liječenja bez licence. Na sudu je za njega svedočilo 77 osoba, a nakon što je dokazano da su te osobe zaista izlječene, Dr. Sebi je oslobođen svih optužbi. Majkl Džekson, Edi Marfi i Džon Travolta samo su neke od slavnih osoba koje je Dr. Sebi izliječio od hroničnih bolesti i drugih zdravstvenih tegoba.

Skrob i životinjski proizvodi – neprijatelji vašeg organizma

Zapadna medicina uzroke bolesti pronalazi u virusima, bakterijama i drugim mikroorganizmima. Za razliku od nje, Dr. Sebi smatra da je osnovni uzrok i okidač pojave raznih poremećaja i bolesti – sluz, odnosno njen višak u tijelu.

Prema njegovom tumačenju, bolest je zapravo rezultat akumulacije ovog toksina koji se nakuplja u telu, a ne izbacuje napolje.

 

Dr. Sebi je smatrao da je veliki problem savremenog društva ishrana bazirana na skrobu te životinjski proizvodi, koji zakiseljuju organizam. U kiselom organizmu stvara se toksična sluz.

Ona usporava i zapušava tjelesne rupe, a to vodi do upale. Dr. Sebi je tako tvrdio da se bolest može razviti samo u organizmu s kiselom pH-vrednošću. Ako je stanje organizma alkalno, nema upalnih procesa i osoba je zdrava i vitalna. Stoga je prvi korak koji vodi prema zdravlju dijeta s alkalnim namirnicama, ali Dr. Sebi u svojim radovima savjetuje i korak dalje, a to je post. Kao primjer navodi Isusa, koji je postio punih 40 dana.

U načinu liječenja Dr. Sebija, post se kombinuje s prirodnim biljem, koje on naziva “cell food” ili ćelijska hrana. To bilje hrani ćelije na svim nivoima, čisti ih od toksina te opskrbljuje najvažnijim mineralima. Dr. Sebi uveo je detoksikacijsku bio-mineralnu terapiju kojom se iz organizma uklanjaju nataloženi toksini.

Istovremeno ova terapija obnavlja ćelije i tkiva koja su oštećena zbog dugotrajnog kiselog stanja organizma.

Scroll to top