BalkansPress

Dobro došli!

Pevačica Lepa Brena ne voli da otkriva privatne probleme, ali je otkrila da se svojevremeno suočila sa zdravstvenim problemom, zbog kojeg je morala na hitnu operaciju. Naime, Brena je svojevremeno priznala kroz šta je prošla.

- 2010. godine imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Moj doktor, Saša Ljubić, rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gde se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse i mogućnost da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku - rekla je Brena pre nekoliko godina.

- Jedno dva dana nisam mogla da ponovim svoj broj telefona, jer sam toliko bila u šoku. Imala sam takav strah da neću izvesti decu na put, da svašta može da se desi. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vreme i znati kako se boriti s njima i ne bežati od problema - rekla je Brena, koja se u tom trenutku pripremala dva sloistička koncerta, ali je o svemu tome ćutala kako ne bi uznemirila ljude koji su s njom radili.

 

Ipak, sa prijateljima i porodicom podelila je sve ono što ju je mučilo, a bolest Lepe Brene uznemirila je sve njih.

- Ona je plakala svaki dan. Svog doktora Ljubića molila je da je spase, govorila je da ne želi da umre od raka… Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli. Mi smo je tešile koliko smo mogle - otkrila je Brenina prijateljica.

- Žene treba da znaju, a ja sam to tada naučila, da kad je pozitivan BRCA test, ne smete više da koristite nikakve hormonske preparate. Počela sam da živim po svim tim pravilima koje su mi lekari naložili. Sve ovo sada govorim upravo zbog toga što ovom svojomporukom želim da podignem svest žena da treba da urade test, jer odmah znate da li imate mogućnost da dobijete karcinom ili ne. Na taj način možete da sačuvate svoj život i zdravlje, jer mnoge žene dobiju rak grlića materice, jajnika ili dojke, a da uopšte ne znaju odakle to potiče - rekla je Brena, koja je na ovaj način poslala veoma važnu poruku ženama.

Izvor: kurir.rs/puls

Scroll to top