BalkansPress

Dobro došli!

Šejn Smit nije mogao ni da nasluti šta će naći u stomaku aligatora od 340 kilograma koji je dopremljen u njegovu radnju.

Kada je počeo da obrađuje životinju dugu 3,9 metara, u njegovoj utrobi otkrio je predmete za koje nije imao pojma čemu služe. Jedan je bio u obliku suze, a drugi je podsećao na strelu.

Čovek se našao u čudu jer do tada nije video ništa slično, a posebno mu je bilo čudno što mu predmeti nisu ni ličili na nešto što se koristi u savremenom dobu.

 

Slike svog otkrića objavio je na društvenim mrežama, nakon čega su se javili stručnjaci koji su pokušali da odgonetnu o čemu je reč.

Džejms Starnes, geolog, nakon analize predmeta u obliku strele zaključio je da je reč o delu koplja koje je korišćeno u lovu.

Kada je reč o predmetu u obliku suze, za sada nije sa sigurnošću utvrđeno čemu je tačno služio, a jedna od mogućnosti je da je korišćen prilikom ribolova.

Ono što je sigurno utvrđeno je da su predmeti iz stomaka životinje indijanski artefakti stari više od 5.000 godina i da su pripadali starosedeocima Misisipija.

Odgovarajući na pitanje kako su dospeli u stomak aligatora, stručnjaci su naveli da ove životinje ponekad gutaju kamenje koje im pomaže da svare hranu ili ga progutaju slučajno, dok proždiru živ plen.

Scroll to top