BalkansPress

Dobro došli!

Šejna Nihaus silno se namučila da bi svom petogodišnjem sinu koji boluje od autizma pronašla terapijskog psa.

A onda je na Fejsbuk stranici neprofitne organizacije "4 Paws for Ability", koja povezuje decu sa specijalnim potrebama i životinje koje mogu da im pomognu, podelila je fotografiju njihovog prvog susreta. I rasplakala sve koji su je videli.

Činjenica da je njen sin, koji se toliko borio da se sprijatelji sa nekim, konačno prihavaćen dirnula ju je do te mere da je briznula u plač.

 

"Vidite li ovo? Nikad ničemu sličnom nisam prisustvovala. Ovo je lice majke koja je nebrojeno puta gledala kako njen sin bezuspešno pokušava da stekne prijatelja na igralištu u parkiću. Bilo kakvog prijatelja. Bilo kakvu vrstu veze", napisala je u postu objavljenom 18. oktobra.

Nihausova kaže da je njen sin najsnažnije biće koje je ikad upoznala, jer je morao da "izlazi na kraj" sa dosta starijih i dece koji ga nisu razumeli, već samo povređivali.

"Ova slika pokazuje lice majke koja je videla svog sina, kojeg ne može slobodno da zagrli, okupa, obuče, ili da se pomazi, kako leži na svom terapijskom psu odlučno i sa neizrecivom privrženošću", napisala je.

Šejna je probdela mnoge noći pored sina koji je mesecima plakao jer ne može da uspostavi normalan odnos sa bilo kim izvan porodice ma koliko se trudio na svojim terapijama.

"Mnogo puta sam plakala zbog ovog dečaka, ali po prvi put plačem zbog ovakvog razloga, od sreće", piše u postu koji je dirnuo mnoge ljude.

"Dugo nisam videla nešto ovako inspirišuće. I ja imam autističnog sina, i iako situacija nije teška kao vaša, ni nama nije lako. Ovaj trenutak će zauvek ostati dragocen. Hvala što si šerovala sliku", prokomentarisala je jedna majka.

Druga je napisala: "Ovi psi su predivni, a ljudi ih ne cene jer nisu svesni koliko su važni. Bog ih blagoslovio".

(Noizz.rs)

Scroll to top