Televizija i radio su pod kontrolom banaka. Kada gledate vesti videćete da se mediji bave isključivo posledicama, nikad uzrokom problema. Takođe, prostor u njima imaju isključivo osobe koje štite interese banaka i ne dovode u pitanje ispravnost trenutnog procesa stvaranja novca.

PROČITAJTE: Hoće li se u Srbiji od 2024. UGRAĐIVATI ČIPOVI ISPOD KOŽE? Evo šta donosi NOVI JEZIVI TREND iz Švedske

Eksperimenti koje je radio Herbert Krugman otkrili su da se moždana aktivnost tokom gledanja televizije prebacuje sa leve na desnu polovinu. Leva polovina centar je logičkog razmišljanja, ovde se informacija lomi, razlaže na delove i kritički analizira. Desna polovina obrađuje podatke nekritički, “u komadu”, što dovodi do emocionalnih umesto logičkih odgovora.

Prelaz sa leve na desnu stranu mozga uzrokuje stvaranje endorfina, prirodnog opijata, zbog toga je moguće postati zavistan o gledanju televizije. Zato većina ljudi ne može da se oslobod navike gledanja TV. Deca danas odrastaju gledajući televiziju i do doba adolescencije ta kutija je već zavladala njihovim umom.

 

Zaglupljivanje predstavlja još jedan “pomak” koji se događa kod gledanja televizije. Aktivnosti u višim delovima mozga (moždana kora) slabe, a aktivnosti u donjem delu mozga (limbički sistem) se povećavaju.

U donjem delu mozga smeštene su primitivne mentalne funkcije iz kojih proizlaze naši nagoni. Taj deo mozga nije u mogućnosti da radi razliku između stvarnosti i simulirane stvarnosti koju gledamo na TV.

Za limbički sistem ono što gledamo je stvarno. Čak i kada smo svesni toga da je ono što gledamo “samo film”, podsvesno toga nismo svesni. Srce kuca jače, obuzima nas neizvesnost, uzbuđeni smo ili uznemireni, to su samo neke od promena u našem telu prilikom gledanja TV. Na sličan način, iako znamo da je cilj reklame manipulacija, na podsvesnom nivou uspevaju da nas uvere da kupimo određeni proizvod ili glasamo za određenu stranku.

Limbički sistem pomaže nam u opasnim životnim situacijama jer iz njega proizlaze naše refleksne (instinktivne) reakcije, ali nas takođe čini osjetljivim na manipulaciju. Manipulatori koriste naše emocije kao konce kojima upravljaju nad nama.

Masovni mediji uvek štite interese banaka i pokušavaju da nas drže u stalnom strahu kako se ne bi otrgnuli njihovoj kontroli. Najvažnije od svega, primećujete li kako bankari i njihovi političari stalno ponavljaju uvek iste laži, koje nakon beskonačnog broja ponavljanja postaju istine.

Na taj način manipulator uz pomoć jednostavnog instrumenta, a to je TV, može da hipnotiše milione. Teoretičar zavere David Ajske ovim rečima opisao je tu vrstu kontrole:

 

“Najveća vrsta kontrole je kada misliš da si slobodan, iako tobom manipulišu i upravljaju. Jedna vrsta diktature je kada si u zatvoru, kada možeš da vidiš rešetke i dotakneš ih. Druga je kada sediš u zatvorskoj ćeliji, ali ne vidiš rešetke i misliš da si slobodan.”

Podsvesno gledano, kontrola i manipulacija političkim mišljenjem glavno je oružje masona za preuzimanje vlasti nad društvom. Jednom kada kontrolišu političare i ljude, uloge i političke strukture mogu da budu promenjene u skladu sa njihovim interesom.

PROČITAJTE: OD 2020. ZEMLJI PRETI KATAKLIZMA Počinje masovno umiranje pčela, ptica, kitova... A evo zbog čega

Međutim, ovladavanje nad telom ne znači nužno i ovladavanje nad umom. Kako bi sproveli svoj plan masoni znaju da moraju da preuzmu kontrolu nad našim glavama i na taj način eliminišu svaku vrstu opozicije njihovoj agendi.

Najveća pretnja njihovom planu, veća od bilo koje vojske, je pretnja koju predstavlja slobodan um. Kako bi eliminisali ovu pretnju i postigli svoj cilj masoni su preuzeli sve masovne medije. Te iste medije koriste kao oružje protiv nas. Putem njih postupno preuzimaju vlast nad umovima nas i naše dece.

Scroll to top