Evropska unija se pretvara u totalitarnu bankarsku državu.

Svi oni koji su upozoravali na ovakav scenario, bili su proglašeni paranoičnim teoretičarima zavera. Nakon izbegličke katastrofe, do koje je došlo jer je EU podržala terorističku politiku SAD-a i Izraela, došlo je do zatvaranja granica nekih članica Evropske unije i podizanja novih zidova koji podsećaju na hladni rat. EU je sklopila i sporazum sa Amerikancima u kojem će multinacionalne korporacije moći odlučivati umesto do tada suverenih država i na taj način plasirati bili koji toksičan proizvod, poput GMO hrane bez ikakve odgovornosti. Švedska je sad otišla i korak dalje u oduzimanju osnovnih ljudskih prava, a pitanje je samo vremena kad će taj primer početi da slede i ostale članice Evropske unije.

 

Švedski banakari su  zabranili plaćanje gotovinom i ukinuli su bankomate u ruralnim predelima Švedske što je izazvalo ogorčenje građana, koje banke prijavljuju i policiji u slučaju da ne poštuju njihova traženja i koriste se velikim količinama gotovine.

“Pojedini građani čuvaju keš u mikrotalasnim pećnicama jer ga banke ne prihvataju”, izjavio je bivši šef policije u Švedskoj i današnji član lobi grupe za sigurnosna pitanja Säkerhetsbranschen Björn Eriksson, osvrćući se na odluku švedskih banaka da ne primaju gotovinu pri plaćanju. Prema pisanju Business Insidera, Švedska bi uskoro mogla u potpunosti zabraniti plaćanja gotovinom, jer nastoji uvesti isključivo elektronska plaćanja.

PROČITAJTE: BAVI SE UNOSNIM BIZNISOM Mnogi ga mrze zbog toga, ali Miljan iz Niša zarađuje 36.000 EVRA MESEČNO!

Banke u toj zemlji policiji prijavljuju građane koji koriste velike količine gotovine jer sumnjaju da je reč o teroristima ili kriminalcima. Građani su nezadovoljni jer smatraju da u slučaju financijske krize neće moći da povuku novac iz banaka, te da će ga morati trošiti ili ostaviti bankama na raspolaganju.

Švedska bi mogla biti prva zemlja u svetu u kojoj će građani možda morati prihvatiti negativne kamatne stope ili biti prisiljeni trošiti kako bi se spasili od provizija koje uzimaju banke.

Scroll to top