Ovu priču pročitaćete za dva minuta, a životnu pouku koju nosi pamtićete zauvek!

„Deco moja draga! Doći će dan kada me više neće biti na ovom svetu. Ostavit ću sve što sam stekla pa i vas. Ostaće iza mene puno toga, ali jedno želim da vas zamolim.

Ne svađajte se oko kuće koju vam ostavljam, ona će i posle vas ostati i pripasće opet nekom drugom, jer ni vi je na ovaj put na koji ja krećem nećete moći poneti.

Kada budete delili moje porculansko posuđe iz kojeg ste jeli i svaki blagdan se okupljali oko stola spomenite se pri jelu da ne delite to posuđe jer i iza vas će još neko iz tog posuđa jesti i vi ćete ga nekom ostaviti. Sačuvajte zajedničko blagovanje za blagdane i zajedničko okupljanje oko stola.

 

Nikada ne recite lažna svedočanstva ni na svog ni na tuđeg brata. Usta otvarajte jednako za istinom kao što ih za hlebom otvarate. Ne svađajte se oko materijalnih stvari, nemojte dopustite novcu da bude vredniji od vas. Setite se se majke koja vas je ljubavlju zadojila, ne mrzite nikoga, ne ponižavajte slabijeg, a od zloga bežite što dalje i ne trgujte s njim.

Delite lepotu… Delite ljubav… Neka vaša dela ljubavi govore više od vaših reči. Ne otuđujte se jedni od drugih! Spomenite se da vas je jedna utroba sve nosila. Spomenite se: da ste bez ičega došli na ovaj svet i da se bez ičega vraćate!

Ništa nije dragocenije od zajedništva i ljubavi koje u trajno nasleđe ostavljate svetu. Tako i vi odgajajte svoju decu i ne žalite za mnom.

Umesto suza i naricanja jednu tihu molitvu za moju dušu izmolite. Možda mi vaša molitva otvori vrata raja… A ja? Ja ću i dalje bdeti nad vama samo s druge granice, gde ćemo se jednog dana sresti i ostati zajedno u večnosti…“

Scroll to top