BalkansPress

Dobro došli!

Komandant raketnog diviziona u Donjeckoj Narodnoj Republici Olga Kačura, poznata pod kodnim imenom „Korsa“, tragično je poginula u Gorlovki, saopštio je gradonačelnik grada Ivan Prihodko.

Kačura je bila gardijski pukovnik, počasni građanin Gorlovke, značajna figura i simbol Narodne milicije DNR. Pristupila je redovima zaštitnika Donbasa još 2014. godine, saopštio je Prihodko. Od tada je komandovala divizijom višecevnog raketnog bacača „Grad“ u Gorlovki.

PROČITAJTE: UDARNO - Rusi probili front kod Donjecka!

 

- Danas je crn dan za Gorlovku i DNR. Tragično je poginula hrabra i mudra žena, jedan od osnivača Narodne milicije DNR. Olga Sergejevna Kačura, pobedonosna i nepokolebljiva Korsa! - napisao je gradonačelnik na Telegramu.

Prihodko je u ime svih stanovnika Gorlovke i u svoje ime izrazio saučešće porodici Kačure.

- Ovo je nenadoknadiv gubitak za sve nas! - kazao je zvaničnik.

Kako je saopšteno, Kačura je poginula prilikom granatiranja Gorlovke, dok se vraćala sa položaja.

 

Prema navodima lidera DNR Denisa Pušilina, Olga Kačura je radila u Ministarstvu unutrašnjih poslova 16 godina, prošla je put od istražitelja do načelnika štaba regionalne policijske uprave.

- Borbeni put legendarne Korse počeo je od Slavjanska u aprilu 2014. godine. U maju 2022. nagrađena je Georgijevskim krstom II stepena. NJena jedinica uništila je značajan broj ljudstva i tehnike protivnika, uključujući NATO primerke naoružanja - saopštio je Pušilin na Telegramu.

Scroll to top