BalkansPress

Dobro došli!

U toku je 50. dan Rusko Ukrajinskog rata. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, kreće se u pravcu oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde je počelo stvaranje kotla za najsposobniji deo ukrajinske vojske.

Izveštaj sa ratišta u Ukrajini dao je general Igor Konašenkov.

PROČITAJTE: Lavrov: Specijalna operacija osmišljena je da okonča moć Amerike da dominira svetom!

 

On je rekao da su operativno-taktička letelice tokom dana pogodile 7 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: u regionu Privolje, skladište raketnog i artiljerijskog oružja; u rejonima Velike Novoselke, Teminovke, Ivanovke, Kramatorska i Bogorodične nalazi se šest rejona gomilanja ljudstva i oklopne tehnike ukrajinske 54. odvojene mehanizovane i 128. brdske jurišne brigade.

- Raketne trupe i artiljerija pogodile su 132 objekta, uključujući: 8 komandnih mesta, 110 uporišta i područja akumulacije ljudstva, 4 artiljerijske baterije, skladište municije, kazao je Konašenkov.

*Ilustracija Riafan.ru

PROČITAJTE: Nema dokaza da su Zelenski i Soroš u srodstvu

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 131 avion, 104 helikoptera, 245 protivvazdušnih raketnih sistema, 448 bespilotnih letelica, 2.188 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 248 višecevnih raketnih bacača, 957 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 2.088 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Prema informacijama Generalštaba Oružanih snaga, danas je zvanično u zatočeništvu 2.543 vojnika oružanih snaga, 14 vojnika Nacionalne garde i 116 vojnog osoblja Državnog programa u Ukrajini.

Scroll to top