BalkansPress

Dobro došli!

U toku je 40. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Žestoke borbe vode se, za svaki metar, u ključnom lučkom gradu Mariupolju.

Kako prenose ruske društvene mreže došlo je do velike predaje ukrajinskih vojnika.

Izvori projekta @wargonzo na frontu Donbasa potvrđuju podatke o predaji 501. samostalnog bataljona marinaca Oružanih snaga Ukrajine u Mariupolju trupama DNR i Ruske Federacije. Brojka se naziva više od 200 vojnih.

O ovom događaju je na svom telegram kanalu izvestio i šef „Borbenog bratstva“ i zamenik predsednika Odbora za odbranu Državne dume Dmitrij Sablin.

 

Francuski legionari su se povukli u luku

Nakon što su neonacisti sa „Azova“ izbačeni sa mariupoljskog aerodroma, u čijoj su blizini militanti napustili sve svoje baze i opremu, najverovatnije su se sa njima u luku grada povukli plaćenici iz „Francuske legije stranaca“ , čije su lične stvari pronašli borci DNR. 

*Foto Profimedia

Inače, prema našim saznanjima, upravo odatle (iz luke) je trebalo da budu evakuisani ukrajinskim vojnim helikopterima, od kojih su dva oborena pre neki dan kod Mariupolja.

Nije poznat tačan broj francuskih legionara blokiranih zajedno sa borcima puka „Azov” u gradu.

 

 

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Scroll to top