BalkansPress

Dobro došli!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev predložio je da se proširi spisak proizvoda iz neprijateljskih zemalja koje je zabranjeno uvoziti u Rusiju izjavivši da Rusija neće kupovati ništa od takvih država.

On je takođe objasnio koje je to tiho, ali zastrašujuće oružje Rusije.

„Nećemo prodavati našu robu i poljoprivredne proizvode našim neprijateljima. Takođe, ništa od njih nećemo kupovati (mada svejedno ne kupujemo od 2014. godine, ali se spisak robe koju je zabranjeno uvoziti u Rusiju može još proširiti)“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Medvedev je još objasnio da će Rusija prodavati hranu i poljoprivredne kulture samo prijateljskim zemljama: i za rublje i za njihovu nacionalnu valutu u dogovorenim količinama, prenosi Sputnjik.

 

„Našu hranu i poljoprivredne kulture prodavaćemo samo našim prijateljima (na sreću, ima ih mnogo i van Evrope i Severne Amerike). Oni će moći da se plate i u rubljama i u njihovoj nacionalnoj valuti u dogovorenim količinama“, istakao je on.

Kako je Medvedev još izjavio, prioritet u snabdevanju hranom imaće domaće tržište, a vlasti će pomagati poljoprivrednicima i kontrolisati cene.

„Prioritet u isporukama robe imaće naše domaće tržište, kao i kontrola cena, a država će istovremeno nastaviti da obimno i sistematski pomaže poljoprivrednicima“, naglasio je on.

Medvedev je još poručio da je ruska hrana – tiho oružje Rusije, ali opasno.

„Dogodilo se tako da od našeg snabdevanja zavisi prehrambena sigurnost mnogih zemalja. Ispostavlja se da je naša hrana – naše tiho oružje. Tiho, ali zastrašujuće. I, ako neko ne zna ili je zaboravio, izvoz naših poljoprivrednih proizvoda premašuje izvoz pravog oružja i on iznosi više od 37 milijardi dolara samo prošle godine“, istakao je Medvedev.

(Izvor: WebTribune.rs)

Scroll to top