BalkansPress

Dobro došli!

Ukrajina je rano jutros odbila poziv Rusije da preda lučki grad Mariupolj, u kojem su opkoljeni borci ukrajinske vojske i pripadnici bataljona teritorijalne odbrane.

General-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije, pozvao je juče jedinice Oružanih snaga Ukrajine i bataljone teritorijalne odbrane, kao i strane plaćenike, da prekinu neprijateljstva, polože oružje i duž humanitarnih koridora pređu na teritoriju koju kontroliše Kijev.

- Istovremeno, svima koji su položili oružje garantovan je bezbedan izlazak iz Mariupolja i očuvanje života - rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

PROČITAJTE: Upozorenje čuvene američke novinarke: Lažemo o ratu Ukrajini u epskim razmerama! (VIDEO)

 

Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk rekla je jutros da "nema govora o predaji" i da je ruska strana već obaveštena o tome.

- Ne može se razgovarati o bilo kakvoj predaji, polaganju oružja. Umesto što gubite vreme na osam strana pisma, otvorite humanitarne koridore - poručila je Vereščuk.

*Foto: Printscreen

PROČITAJTE: ZELENSKI SE OBRATIO I PRETI RUSIJI: Moskvo, čuj me ili ćeš se suočiti sa takvim gubicima...

Ovaj predlog o izlasku ukrajinskih snaga je trebalo da bude realizovan od 10.00 do 12.00 po lokalnom vremenu, a nakon toga je trebalo da se otvore humanitarni koridori kako bi se evakuisali civili.

- Komandanti jedinica Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije biće spremni za takav scenario i obezbediće vaš bezbedan izlazak, ali samo bez naoružanja i municije, u bilo koju oblast koju navedete - dodao je general Mizincev.

Scroll to top