BalkansPress

Dobro došli!

Američka novinarka Lora Logan odbila je da podrži stav vlasti svoje zemlje o situaciji u Ukrajini i rekla da predstavnici medija moraju da ćute o činjenicama o nacizmu u ovoj zemlji. Ona je o tome govorila za Real America’s Voice.

Novinarka je govorila o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom, dubokoj državi, nacistima u Ukrajini.

Toliko ima dezinformacija vezanih za Ukrajinu da nikad nismo videli ništa slično, lažemo u epskim razmerama, upozorila je na TV kanalu Real America’s Voice poznata američka novinarka Lora Logan, koja izveštava o ratovima već 35 godina.

 

Loganova je ponašanje američkih medija po sistemu da se „mora mrzeti Putin, a voleti Ukrajina“ i da nema ničeg između uporedila sa stavom da ste ili beli suprematista, ili idete s demokratskim narativom „o svemu pod Suncem“. Objasnila je i zašto je tačno da u Ukrajini deluju neonacisti.

– Pratim ratna dešavanja već 35 godina i nikada do sada nisam videla da ljudi čak ukrašavaju i nokte u bojama ukrajinske zastave. Mislim da smo uvučeni u ovu kutiju u kojoj ili moramo da mrzimo Vladimira Putina i verujemo u zlo koje je o njemu rečeno ili da volimo Ukrajinu. Između nema. To me podseća na ono ili ste za belačku superiornost ili za demokratski narativ za sve pod ovim suncem – navodi Loganova.

Videlo se kaže, mnogo u prošlosti kako se radilo.

– Mnogo toga se događa u Ukrajini o čemu niko ne govori. Vidite takvo nepoštenje koje dolazi iz istorije Ukrajine. Vidite nepoštenje kada je reč o Azov bataljonu, koji finansiraju SAD i NATO. Mislim, možete da pronađete njihove slike na internetu kako drže NATO zastavu i svastiku istovremeno. Njihov vlastiti amblem sadrži crno sunce, koje je bilo nacistički esesovski amblem – priča Loganova.

 

Kaže da i Bela kuća želi da verujemo, da ovo nije važno, da je to samo mali broj vojnika.

– To nije istina. Azov bataljon je ubistvima stvarao svoj put u istočnoj Ukrajini. Ne želimo to da priznamo. Zbog toga je Krim glasao za nezavisnost. Zbog toga je Krim hteo biti uz Rusiju. Jer mi, u medijima, zapadnim medijima i na zapadu, nećemo da priznamo stvarnost onog što se događa. Zapadna Ukrajina je podržavala naciste – kaže u svom intervjuu Loganova.

Loganovu kako kaže, muči i to što kada se ušlo u celi ovaj sukob u Ukrajini, malo zna o istoriji.

(Izvor: Hronograf.net)

Scroll to top