BalkansPress

Dobro došli!

Borci u Donbasu računaju na činjenicu da ruski faktor neće dozvoliti da oružane snage Ukrajine započnu veliku ofanzivu, kaže vojni stručnjak Aleksandar Žilin u intervjuu za Ukraina.ru.

Vojna situacija na liniji razgraničenja između oružanih snaga narodnih republika i ukrajinske vojske pogoršala se od početka godine. DPR i LPR smatraju da povećanje broja granatiranja i koncentracija vojne opreme u prednjim linijama ukazuju na pripremu ofanzive na područja Donbasa koja ne kontroliše Kijev.

PROČITAJTE: PITANJE SVIH PITANJA: Putinova desna ruka govori o mogućem ratu Rusije i Ukrajine

 

- Moj školski drug je u redovima milicije. Danas, pripremajući se za naš intervju, nazvao sam ga i pitao: "Kakva je situacija?" „Oni (ukrajinske oružane snage) su malo podvili rep, jer postojale su informacije da će se Rusija zauzeti, a te informacije su tamo već distribuirane i žar odmah nestaje - istakao je stručnjak.

СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА У ДОНБАСУ: Украјинци подвили реп када су чули једну информацију

*Foto: Printskrin/ilustracija

PROČITAJTE: LAZANSKI OTKRIO DETALJE SASTANKA: Čovek iz američke ambasade mi je OVO REKAO i nakon toga je počeo krvavi rat i raspad Jugoslavije!

Žilin je naglasio da ukrajinske vlasti, kao u situaciji sa Gruzijom 2008. godine, pokušavaju da se spreme za ofanzivu velikih razmera, ali čim postane jasno da Rusija može da interveniše, moral oružanih snaga Ukrajine odmah se znatno smanjuje.

Razlika između Rusije i Kijeva je u tome što se Ukrajina može dogovoriti o reintegraciji republika ili jednostavno mirnom suživotu, ali u slučaju ofanzive velikih razmera, Moskva će biti prinuđena da zaštiti građane Donbasa, rekao je on.

Scroll to top