BalkansPress

Dobro došli!

Učesnici ispitivanja će se nadzirati ambulantno nakon otpusta.

Rusija je postala je prva država koja je završila klinička ispitivanja vakcine COVID-19 na ljudima, a rezultati su dokazali efikasnost leka, javili su mediji u nedelju.

PROČITAJTE: NEMAMO MNOGO VREMENA Virusolog iz Kine upozorava da ova zemlje krije KLJUČNE DOKAZE O KORONI: Pobegla u Ameriku da otkrije sve tajne, kaže da ovo može spasiti svet

Glavna istraživačica Elena Smoliarchuk, koja vodi Centar za klinička istraživanja lekova na Univerzitetu Sechenov, rekla je u nedelju ruskoj novinskoj agenciji TASS da su na univerzitetu završena ljudska ispitivanja za vakcinu i da će uskoro biti otpuštena.

"Istraživanje je završeno i dokazalo se da je vakcina bezbedna. Volonteri će biti otpušteni 15. i 20. jula. “

 

Učesnici ispitivanja će se nadzirati ambulantno nakon otpusta.

Prošlog meseca, Rusija je odobrila klinička ispitivanja dve formulacije kandidata za vakcinu Covid-19, koje je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleia.

Intramuskularni rastvor vakcine testiran je u Vojnoj bolnici Burdenko, dok je Sečenov univerzitet procenio vakcinu u obliku praška za pripremu intramuskularnog rastvora.

Prva faza testiranja na univerzitetu počela je 18. juna u grupi od 18 polaznika. U drugoj grupi studije učestvovalo je 20 volontera koji su vakcinisani 23. juna.

PROČITAJTE: BEOGRAĐANKA OTKRIVA SIMPTOME KORONE PO DANIMA: Prvo sam imala temperaturu, a 3. dana desilo se nešto čudno

Direktor Instituta za translacijsku medicinu i biotehnologiju Vadim Tarasov citirao je rusku novinsku agenciju Sputnik: „Univerzitet Sečonov u pandemiji delovao je ne samo kao obrazovna ustanova, već i kao naučno-tehnološki istraživački centar koji je u stanju da učestvuje u stvaranju tako važnih i složenih proizvoda kao što su lekovi ...

"Radili smo sa ovom vakcinom, počevši od predkliničkih studija i razvoja protokola, a trenutno su u toku klinička ispitivanja."

Pre pokusa na ljudima, vakcina je u 48. Centralnom istraživačkom institutu Ministarstva odbrane Rusije testirana na toksičnost, bezbednost, imunogenost i efikasnost kod velikih i malih životinja.

Scroll to top