Nova vlada Srbije ulazi u foto-finiš, a resor pravde preuzima novo lice - Maja Popović, advokat po struci, koja na funkciju ministarke pravde dolazi sa pozicije šefa kabineta i saventice direktora Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića.

Maja Popović, jedno je od novih imena i jedna od ukupno 11 žena u novoj vladi Ane Brnabić i na mestu ministarke pravde zameniće Nelu Kuburović, a eksluzivno objavljujemo njenu fotografiju i profesionalnu biografiju. Ostali novi ministri u Vladi Srbije trebalo bi da budu i konačno poznati nakon sutrašnje sednice Predsedništva SNS, ali se već spekuliše o mnogim imenima od kojih su neka potvrđena.

PROČITAJTE: SVE SE ZNA: Krivokapić podelio resore, evo šta je dobio Dritan Abazović

 

Popović je završila Pravni fakultet u Beogradu, školovala se i usavršavala u inostranstvu, radila u advokaturi, a u svojoj 26 godini bila je i sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu i to najmlađi ikada izabran u našoj zemlji.

Tokom službe u BIA, radila je u Upravi za međunarodnu saradnju, Upravi za ljudske resurse, sistemsko pravne, imovinske i stambene poslove, da bi potom bila i šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Maja Popović

*Maja Popović, FOTO: RAS SRBIJA

PROČITAJTE: Tito je zabranio da krenemo tenkovima na Kosovo! Ekskluzivna ispovest Srbina u Sovjetskoj armiji

Maja Popović je osnovno obrazovanje stekla u Beogradu, a srednju školu završila u Španiji u statusu đaka generacije - na englekom koledžu "Baleares international school" gde se nastava održavala na španskom i engleskom jeziku.

Pravni fakultet u Beogradu upisla je 1989. godine i isti završava u roku u svojoj 21. godini. Te godine je bila najmlađi svršeni student na Pravnom fakultetu u Beogradu. Posle položenog pravosudnog, znanje usavršava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9.80 gde stiče stručno zvanje diplomirani pravnik master.

Radno iskustvo stiče u Advokatskoj kancelariji Vesne Кušić, nakon čega radi kao sudijski pripravnik i sudijski saradnik u Okružnom sudu u Beogradu. U svojoj 26. godini izabrana je za sudiju Prvog opštinskog suda u Beogradu kao najmlađi sudija ikada izabran u našoj zemlji. Postupala je kao istražni sudija i kao predsednik veća u građanskom odeljenju.

 

Od januara 2000. godine pa narednih 12 godina, radila je kao advokat u sopstvenoj advokatskoj kancelariji, gde je zastupala pravna i fizička lica u svim materijama pred redovnim i trgovinskim sudovima, u krivičnim, trgovinskim, građanskim i vanparničnim predmetima. Zastupala je okrivljene u predmetima visokotehnološkog kriminala, kao i u predmetima pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal.

Od 2012. do 2014. zaposlena je u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć kao pomoćnik direktora za nemedicinske poslove. Potom se zapošljava u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA).

PROČITAJTE: Putin: Svet je na pragu tektonskih promena!

Tokom službe u Agenciji raspoređena je u upravi za međunarodnu saradnju. Nakon toga obavljala je poslove u Upravi za ljudske resurse, sistemsko pravne, imovinske i stambene poslove na mesto načelnika odeljenja za sistemsko pravne, normativne, imovinsko pravne i stambene odnose.

Potom postaje šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije. Кarijeru u BIA nastavlja na mestu specijalnog savetnika direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Maja Popović tečno govori engleski, španski, italijanski i francuski jezik. Udata je i majka je dvoje malelotne dece.


Scroll to top