Ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, večeras u 20 časova počeo je protest u organizaciji Građanskog otpora, da bi posle četvrt časa došlo do incidenta.

PROČITAJTE: Vlada donela NOVE ODLUKE, a tiču se kafića, kladionica, parkova, ličnih dokumenata...

Okupljeni sa pištaljkama, trubama, šerpama i dobošima, prvo su tačno u 20.00 časova gromkim aplauzom odali zahvalnost medicinskim radnicima za sve što su učinili za vreme epidemije korona virusa, a onda su krenuli da prave živi lanac oko zgrade Predsedništva.

 

Obezbeđenje je postavilo metalnu ogradu oko samog objekta, a nekoliko okupljenih je u jednom trenutku prvo počelo ozbiljno da je drma, a onda da je ruše i preskaču!

Nedugo zatim svi okupljeni su došli bukvalno do stepenica ovog zdanja ispred kojeg se nalazi bezbednosni štit koji sprečava ljude koji protestuju da uđu u samu zgradu.

PROČITAJTE: KAKO DO 100 EVRA KOJE DAJE DRŽAVA? Ne treba ni ime ni prezime, a prijava traje samo minut

Među okupljenima viđeni su Boško Obradović, Zoran Lutovac, Srđan Milivojević, Marinika Tepić, profesor Čedomir Čupić... posle 15-tak minuta došao je i Dragan Đilas, a organizator je Građanski otpor, koji je preuzeo organizovanje protesta od udruženja „1 od 5 miliona“.

Oni su pre skupa ocenili “da je vanredno stanje u Srbiji proglašeno na protivustavan način, a zatim iskorišćeno za besomučnu funkcionersku kampanju i brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima“.

Scroll to top