BalkansPress

Dobro došli!

Aleksandar Vučić  saopštio je da će vanredno stanje biti ukinuto sledeće nedelje na Đurđevdan, što znači da u četvrtak nemamo policijski čas.

Vučić je objasnio da će potpisan predlog predsednika i premijerke ići u sredu u Skupštinu i da se očekuje ukidanje vanrednog stanja.

PROČITAJTE: Detaljan spisak NOVIH OLAKŠAVAJUĆIH MERA: Evo šta se i na koji način od ponedeljka vraća U NORMALU

"To bi značilo da od četvrtka nećemo imati policijski čas", rekao je predsednik .

 

"Naravno da je ljudima teško što provode vreme u kući, ali je to bio jedini način da sačuvamo naše roditelje, da sačuvamo i mlađe ljude i mislim da smo u najvećem delu to i uspeli", rekao je predsednik Vučić.

Dr Kon je rekao i da po ukidanju vanrednog stanja, ostaju vanredne mere.

- Samo vanredno stanje ukida policijski čas i angažovanje vojske u civilne svrhe - objasnio je Kon.

Predsednik je prethodno obrazložio da je državi bilo veoma važno mišljenje struke kada je u pitanju epidemija koronavirusa. Predsednik Vučić je istakao da je sve vreme razgovarao sa strukom, ali da nije stručan za njihov posao.

- Mi smo se trudili da između njihovih mišljenja ponudimo kompromisno rečenje - rekao je Vučić, dodajući da Kon kao potpukovnik veoma dobro razume šta je država.

Epidemiolog Predrag Kon je istakao da u okviru lekarskog dela kriznog štaba bilo je mišljenje prof. Nestorovića koji je smatrao da tokom praznika ne treba zadržavati slobodu kretanja, i posle nekoliko dana praćenja rezultata došlo se do toga da se relaksiraju mere kretanja.

-Ova kiša je dosta doprinela, i nije bilo nekih velikih okupljanja - istakao je Kon za Pink, dodajući da se dolazilo do kompromisa pri donošenju mera, jer je to, kako smatra prirodan proces rada.

Ističe i da nije istina da je struka popustila pred politikom.

Scroll to top