BalkansPress

Dobro došli!

PRIŠTINA - Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj je nakon povratka iz posete Nemačkoj izjavio da se o temi podele nije uopšte razgovaralo jer ta tema više ne postoji.

Haradinaj je na konferenciji za medije u Vladi Kosova izjavio da diskusije o podeli Kosova tokom njegovih susreta sa kancelarkom Angelom Merkel i drugim zvaničnicima nije bilo.

PROČITAJTE: IVICA DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO AMBASADI SAD: Ono što im je poručio ODJEKNUĆE I U VAŠINGTONU!

"Diskusija o toj temi nije nastavljena, jer ona više ne postoji. Naravno razume se da je u interesu Kosova da kažemo da je nastavak dijaloga i pronalaženje rešenje posao više strana kada je u pitanju samit u Parizu. Garantujem vam da niko neće pokazati prstom prema Kosovu", kazao je Haradinaj.

 

Ocenio je da je ova poseta doprinela drugom nivou saradnje sa Nemačkom o svim temama koje se tiču Kosova. "Kosovo se tretiralo kao bilateralna država i to je napredak Kosova u odnosima sa jednom snažnom zemljom kako što je Nemačka. Ja se zahvaljujem kancelarki Merkel i drugim institucijama", rekao je premijer tzv. Kosova.

Rekao je i da je poznat njegov stav o taksama. "Ona može biti ukinuta samo ako Kosovo bude priznato od strane Srbije. Nije taksa smetnja za dijalog, već nespremnost Srbije da se vrati dijalogu", kazao je Haradinaj.

On je potvrdio da je Nemačka još jednom rekla "da" procesu liberalizacije viza za građane Kosova i da radi na stavljanju na dnevni red pitanje viza na sastancima Evropskog saveta tokom ovo leta.

"Sada nam treba jedan ili više sponzora koji rade u pravcu liberalizacije viza, sada smo u fazi u kojoj nam je potrebna pomoć", kazao je on.

Scroll to top