Najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić ovog leta neće igrati za reprezentaciju Srbije.

U izjavi za Tanjug, sjajni centar Denvera objasnio je razloge odsustva iz nacionalnog tima. 

- Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti - rekao je Jokić Tanjugu. 

 

Nikola Jokić i reprezentacija Srbije

Podsetimo, Jokić je igrao za "orlove" na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine i tada se okitio srebrnom medljom. Takođe, bio je deo nacionalne selekcije na poslednjem Svetskom prvenstvu na kom je Srbija zauzela peto mesto.

Nekadašnji centar Mege ove sezone u dresu tima iz Kolorada nije propustio nijedan meč ligaškog dela sezone, od ukupno 72 utakmice, a u plej-ofu je odigrao još 10 duela i u svim mečevima je bio starter. 

Od 1. avgusta 2020. godine Jokić je ukupno odigrao 109 mečeva sa prosekom od 35 minuta na terenu.

 

Miloš Teodosić: "Ako je informacija tačna"...

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić govorio je o najavi najboljeg NBA košarkaša da ne obuče dres Srbije.

Teodosić je dodao da za Nikolinu odluku ima razumevanja, te da je treba poštovati bez obzira na to kakva ona bila. 

- Čestitam mu na svemu što je uradio. Ako je informacija tačna, ako ne bude sa nama biće orgoman minus za ekipu, biće nam svima žao. NJegova je oduka i treba da je poštujemo. Jokić je jedno takmičenje propustio za reprezentaciju. Na njega reprezentacija računa u narednih 10 godina. Nije ni njemu lako da donese odluku, a ni nama da je prihvatimo, rekao je Tedosić na konferenciji za medije.

Scroll to top