Stefanos Cicipas dugo će pamtiti svoje prvo grend slem finale.

Grk je poveo sa 2:0 protiv Novaka Đokovića na Rolan Garosu, a zatim je Srbin pokazao zašto je najbolji teniser i sa tri uzastopna seta stigao do 19. grend slem titule.

Svakako, uspesi Đokovića mnogima smetaju, pa je tako na konferenciji inostrane medije zanimao stav Cicipasa o Novakovom odlasku u svlačionicu posle drugog seta.

PROČITAJTE: Rodići ZARATILI sa Ražnatovićima, otkriveni detalji SVAĐE: Oglasila se Goca, evo ko je za sve KRIV...

 

"Napustio je teren posle 0:2 u setovima. Ne znam šta se tamo desilo ali znam da je odjednom izašao kao potpuno drugi čovek posle toga. Ne znam... Nemam ideju... Igrao je baš dobro... Nije mi više dao prostora. Fizika, anticipacija, kretanje po terenu... Sve je izgledalo svežije i mnogo bolje nego pre toga. Bio je mnogo bolji nego pre toga. Odjednom je počeo je da mi čita igru bolje. Bravo za njega, bio je dobar", rekao je Cicipas.

CICIPAS OPTUŽUJE ĐOKOVIĆA? Ne znam šta se desilo u svlačionici posle 2:0, ali znam da je izašao kao drugi čovek

Cicipas kaže da je i ovaj poraz velika lekcija za njega.

„Naučio sam da moraš da osvojiš tri seta da bi pobedio, a ne dva. Dva seta zaista ne znače ništa. Još si jedan daleko od pobede u celom meču. Ne mislim da sam se opustio, niti da sam nešto promenio. Nastavio sam isto da igram i radim stvari koje su bile dobre za mene“, rekao je finalista Rolan Garosa.

Scroll to top