BalkansPress

Dobro došli!

Najbolji teniser sveta i čovek koji privlači pažnju javnosti bar deceniju u petak puni samo 33 godine. Toliko toga je prošao i preko svojih leđa prevalio, a da nije ni stigao do godina za koje iskusniji kažu: Život tek sada počinje... S razlogom je, baš dan uoči ovogodišnjeg rođendana, španska „Marka“ priču o Novaku Đokoviću „stavila“ pod temu moderni Robin Hud kom bi publika trebalo da bude naklonjenija.

PROČITAJTE: NOVAK ĐOKOVIĆ VIŠE NIJE SUV KAO GRANA: Skinuo se i pokazao telo, sada je kao terminator (VIDEO)

Dijana Đoković rekla je prošle nedelje da je njen sin Novak "božji izabranik". Nekoliko dana ranije, Stan Vavrinka je u direktnom obraćanju na Instagramu rekao Noletu lično da "nikada u filmu ne mogu da budu tri dobra momka". Govorio je Švajcarac tada o tome koliko slaba podrška Srbinu stiže sa tribina širom sveta u odnosu na onu koju imaju njegovi suparnici iz „velike trojke“ Rafael Nadal i Rodžer Federer.

 

Međutim, pišu Španci „realnost je da je Novak Đoković, za sve što radi, postao poput Robina Huda“. Svetski broj jedan je već četiri godine na mestu predsednika Saveta igrača i ima podršku gotovo svih tenisera, uključujući i one iz nižih rangova.

Đoković im je svojim angažmanom već obezbedio pomoć od po 8.000 evra zbog pauze tokom pandemije zbog virusa korona. U svim svlačionicama može da se čuje stav da on „više misli na druge nego za sebe“...

Srbin je obećao, u četu top100 igrača, da će postići značajno uvećanje Grend selm nagrada i spreman je da plati sve troškove tokom pregovora ako ih bude bilo (misli se na angažovanje advokata ili pravnih lica).

PROČITAJTE: SRPSKA PESMA ODJEKUJE PLANETOM: Folkloraši iz celog sveta otpevali pesmu "OVO JE SRBIJA" (VIDEO)

Već je svoju borbu i dobru nameru Đoković pokazao kada je uspeo da izdejstvuje u pregovorima sa teniskim organizacijama veću zaradu profesionalaca sa 4,3 odsto na 10 (u odnosu na ukupnu zaradu koju naprave organizacije).

Srpski teniser je tokom pandemije vrlo aktivan. Upravo je on bio taj koji je porukama upozorio sve tenisere koji su se našli u SAD da se vrate kućama jer zaraza Kovid19 stiže i tamo. Tokom najveće krize donirao je milionsku pomoć i Srbiji i Bergamu i španskom Crvenom krstu.

Novak Đoković se danas nalazi u Puente Romanu i biće mu ovo prvi rođendan koji će proslaviti u Španiji. On je počeo da trenira i čeka da se stvore mogućnosti za eventualni povratak na teren.

Scroll to top