BalkansPress

Dobro došli!

Bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović ne razume zašto je mladić iz Gračanice pristao da igra za selekciju tzv. države Kosovo.

Bivši srpski reprezentativac Milan Lane Jovanović emotivno preživljava odluke naših talentovanih sportista da zaigraju za druge reprezentacije, pa je na isti način reagovao i na informaciju da će mladi Ilija Ivić ubuduće igrati za selekciju nepostojeće države Kosovo. Jovanović se prisetio svojih početaka u nacionalnom timu Srbije.

PROČITAJTE: RUDAN O SKANDALU SA JOSIPOM LISAC: Ko normalan može da prepozna lepo, naše i junačko u ovome gde živimo?

- Da je bilo potrebno, čekao bih na poziv moje zemlje i do 33. godine. Dokle god postoji mogućnost da zaigram, ja bih čekao Srbiju - rekao je Jovanović i osvrnuo se na slučaj Ilije Ivića:

- Pravdati svoj postupak u 17. godini da prihvatanjem poziva iz Prištine činiš ustupak svojoj karijeri jednostavno ne pije vodu.

 

Ivićeva priča je samo podsetila na niz sličnih odluka koje su dobre srpske fudbalere odvele u dres Crne Gore.

- Bez obzira na potrebu jednog igrača da se igranjem za reprezentaciju dodatno afirmiše u fudbalskom svetu, postoje neke crvene linije preko kojih čovek ne treba da prelazi. U normalnim okolnostima mora postojati kulturna, sportska i privredna razmena među našim narodima, ali jedno je klupski, a drugo reprezentativni fudbal - rekao je Lane.

Ilustracija

*ILUSTRACIJA, FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Takmičenje nacionalnih timova je jedino takmičenje gde rezultat ne zavisi od bogatstva i finansijske snage jedne nacije, već može odlučiti jača želja za dokazivanjem, afirmacijom svoje zemlje, patriotizam.

- Što se mene tiče, ne moramo nikad biti svetski prvaci, samo nemoj da mi za Srbiju igra 11 Brazilaca. Meni takva titula ništa ne bi značila. Mi smo šampioni kad pehar donese Novak Đoković, Miloš Teodosić, Vanja Grbić, Asmir Kolašinac. To su asovi s kojima se ja identifikujem - jasan je Lane Jovanović.

 

Poštuj svoje: Jedan je Rajan Gigs

Osvrnuo se Milan Jovanović i na ogroman broj srpskih fudbalera koji su igrali ili igraju za druge reprezentacije:

- Zamislite naše momke koji su rođeni u Srbiji, nikakve zavičajne veze nemaju s Crnom Gorom ili drugom zemljom, a prihvate da igraju za njihove reprezentacije, pravdajući to rečima da nema ko da ih gura da bi zaigrali za Srbiju. Sačekaj, majstore! Strpi se, ako znaš da vrediš, poziv tvoje zemlje će stići. Da li je Rajanu Gigsu bila potrebna igra za reprezentaciju da bi napravio karijeru kao najbolje levo krilo? Odbio je Engleze i zaigrao za svoj Vels!

*FOTO: PRINTSKRIN

Pozdrav s mučninom: Ilija, nek ti je sa srećom!

Pojava prvog Srbina u dresu selekcije tzv. države Kosovo rastužila je i legendu Crvene zvezde Dušana Savića:

- Neka mu je sa srećom! Šta bih drugo mogao da mu poručim. On i njegova porodica najbolje znaju zašto su odlučili da prihvate njihov poziv. Ne osuđujem ga. Ipak, oni žive dole, ali moram biti iskren i reći da nisam srećan. Ne bih isključio ni mogućnost da su pretili porodici, ali je jasno da su Albanci od Srbina dobili povod za svoju propagandu.

(BalkansPress / Izvor: Kurir Sport, Dejan Petković)

Scroll to top