BalkansPress

Dobro došli!

Novinar australijskog portala “Nju” Tajsin Oto smatra da je Novak Đoković već sada ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala. On u tekstu pod naslovom "Izvini Novače, svi smo mi budale" priznaje da je jasno da teniski svet više voli Švajcarca i Španca, ali i da se ogrešio što Srbina nije bar svrstao na njihov nivo.

PROČITAJTE: NOVAKOV OTAC OTKRIO TAJNU KOJU SU ĐOKOVIĆI DUGO ČUVALI: Novaku su nudili državljastvo ove velesile! Evo kako im se ''zahvalio''

- Bili smo slepi, jer je Novak najveći teniser ikada viđen i nikada to nije bilo očiglednije... Novak je šest godina mlađi od Federera i 15 meseci od Nadala i putanja ga neosporno stavlja iznad dva velika rivala tako da se njegov uspon do GOAT čini neizbežnim - ističe se u tekstu.

 

Autor primećuje da ništa više od tih navoda ne ljuti ljubitelje tenisa i da nanosi nepravdu reketu broj jedan.

- Nikad nije bilo jasnije da se teniski svet ogrešio o Đokovića. I dalje je svima teško to da priznaju. Nikada nije bilo popularno mišljenje, ali Novakov teniski status GOAT je neosporan. Samo što to još nije otkriveno - naglašava autor uz konstataciju da će navijači vremenom morati da se suoče sa istinom da ga nisu na pravi način tretirali.

PROČITAJTE: VIC DANA Novak Đoković i Rafael Nadal

Oto smatra da Novak nije smeo da bude izviždan na "svom terenu" - "Rod Lejver areni" na kojoj je osvojio osam titula. To se, tvrdi, ne bi dogodilo Nadalu ili Federeru.

- Đoković je najmanje poštovani šampion od svih sportista u modernoj eri. Mogu drugi da se ne slažu, ali kada se Novak oprosti od igranja teniski navijači će shvatiti da su pogrešili...

- Čak i da se ne broje trofeji, ostaže da Đoković u međusobnim duelima ima bolji skor. Kako mogu Nadal i Federer da budu najbolji u istoriji ako nisu čak ni u svojoj eri? Džoker je zapravo sve vreme bio kralj - zaključuje novinar portala Nju.

Scroll to top