BalkansPress

Dobro došli!

Legendarni Kobi Brajant, koji je poginuo u padu helikoptea u svojoj četrdesetprvoj godini, izuzetno je cenio najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića sa kojim se sretao u više navrata i kojeg je hvalio nebrojano puta, baš kao i Srbiju. 

Cela planeta divila se iz sezone u sezonu maestralnim partijama košarkaša Los Anđeles Lejkersa, a posebno su ga voleli u Srbiji, jer je u više navrata umeo da pokaže neskrivene simpatije.

PROČITAJTE: Američki portal "TMZ" tvrdi: Poginuo Kobi Brajant!

Brajant je posebno voleo i cenio Novaka, za kojeg je isticao da je jedinstven i da je u razgovorima sa njim puno naučio o sportu, načinu zdravog života i fizičkoj pripremi, po kojoj je Đoković jedinstven.

 

Kobi Brajant je oduševio srpske navijače i ljubitelje Novaka Đokovića i na poslednjem US Openu, gde je bio specijalni gost u studiju, a na pitanje voditeljke koje je glasilo "Rafa, Rodžer ili Novak", Kobi je odgovorio:

- Oni su sveto trojstvo tenisa, ali Novak je moj čovek - bez razmišljanja je rekao petostruki NBA šampion.

 

Pojasnio je tada i zašto Nole, a ne Rafa i Federer.

- Imamo dobar odnos već dugo vreme. Moj bivši saigrač je Gasol, on je dobar sa Rafom, pa se znamo i to je bilo ok, Federer mi je poslao reket kad je čuo da igram tenis. Ali, Novak je moj čovek.

 

Kobi je otkrio da sa Đokovićem često priča o načinu na koji igrači u godinama moraju da misle o svojoj igri i održavanju tela u top formi.

- Mnogo je pripreme potrebno i analize meča, pogotovo protiv bržih i mlađih rivala. Pratiti tendencije, tako da se možeš pripremiti za ono što dolazi.

 

Novak i ja smo mnogo o tome pričali, jer je on u fazi da fizički više nije na nivou na kojem je bio i sada radi na tome da se prilagodi na igru u fazi kada njegovo telo više nije kao nekad - govorio je tada Brajant.

Zanimljivo, Kobi je često na utakmicama umeo da opsuje na srpskom.

Uz to, bio je prvi koji je pred nedavno završeno svetsko prvenstvo prognozirao da Srbija može da pobedi Sjedinjene Američke Države, što se i desilo, doduše ne u borbi za medalje.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top