BalkansPress

Dobro došli!

Novak Đoković je prvi put na završnom mastersu u Londonu ispao u grupnoj fazi, pre polufinala. Srpski teniser je poražen od Rodžera Federera 2:0 (6:4, 6:3), ali je pored raspoloženog rivala većeg protivnika imao u nepristojnoj britanksoj publici.

Poznato je da Federer u Londonu ima svoje fanatične fanove i nije prvi put da nesportski idu protiv njegovog rivala, ali za ono što je Đoković doživeo u četvrtak uveče je neprimereno bilo kome ko gleda tenis. Ovacije i radovanje zbog dvostruke servis greške Novaka Đokovića je nešto što se videlo samo u Londonu.

Srpski teniser, i do juče najbolji na svetu, dobio je podršku od kolega iz belog sporta i to od Britanaca.

 

"Mislim da je stvarno krajnje nepoštovanje da se radujete tome što neko napravi duplu servis grešku. To je već previše. Nemam ništa protiv da nekoga bodrite i koga god da odaberete - to je vaš izbor. Međutim, granice u navijanju moraju da postoje. Stvarno su Đokoviću „ušli u glavu“. Kad je on napravio dvostruku servis grešku, neki navijači su tome aplaudirali i isprovocirali ga da napravi novu duplu grešku u servisu. To je za posledicu imalo brejk za Federera i od tog trenutka počeo je da zaostaje”, rekao je Greg Rusedski za “Amazon”.

Nekada najbolja teniserka sveta Anabel Kroft, takođe Britanka, čak kaže da je osetila “tugu zbog Novaka Đokovića”, koliko je delovao indisponirano na terenu”:

"Bilo mi je žao Novaka. On je veliki, veliki šampion. Neko ko je ostvario toliko toga u ovom sportu. Šta on još treba da uradi da zasluži poštovanje ovepublike? Igrao je prelep tenis, a onda za to dobije mlak aplauz. Neke od njegovih grešaka su ispraćeneaplauzom i povicima. Meni se čini da se zbog toga povukao, kao da je posle toga zatvorio. Nikako nije mogla da se raspali ona vatra u njemu. Stvarno sam osetila tugu zbog njega, jer je izgledao izgubljeno, a i nije lako kada imate protiv sebe 20.000 ljudi"

Scroll to top