BalkansPress

Dobro došli!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković peti put u karijeri osvojio je Masters u Parizu, pošto je u finalu savladao Kanađanina Denisa Šapovalova 6:3, 6:4.

Bio je to njihov četvrti meč ove godine i četvrta Đokovićeva pobeda, posle Melburna, Rima i Šangaja.

Srpski as stigao je do 34. trofeja na Mastersima i sada ima samo jedan manje od Rafaela Nadala.

Đoković će, uprkos trijumfu, u ponedeljak prepustiti Špancu prvo mesto na ATP listi, ali će već na završnom Mastersu u Londonu imati priliku da se vrati na vrh.

Masters u Parizu igrao se za nagradni fond od 5,2 miliona evra.

 

PRVI SET

1:0 Strašan prvi gem Đokovića i bez izgubljenog poena osvaja svoj servis na startu finala Mastersa u Parizu. Tri direktna "vinera" iz servisa je napravio Srbin.

2:0 Đoković pravi odmah brejk: Šapovalov se uplašio finala i dosta poklanja poena Novaku, a Srbin je tu najbolji na svetu da kazni, što se i desilo odmah na startu.

3:0 Potvrda brejka. Novak fenomenalno servira, Kanađanin na početku meča skoro da nema šanse da uzme jedan poen u gemu.

3:1 Šapovalov se pomerio sa "nule". Nije ni ovaj gem bio lagan za Kanađanina. Stigao je Đoković na 40:40, ali onda dva dobra servisa za Denisa i prvi gem na meču.

4:1 Novakov servis u finalu je maestralan. Šapovalov je prvi put osvojio dva poena na početni Novakov udarac, ali to je bilo sve. I dalje Novak ima brejk prednosti i ide ka prvom setu.

4:2 Šapovalov se malo opustio i konačno pokazuje zbog čega je izborio plasnman u finale Pariza.

5:2 Svaki Novakov gem kao preslikan. Servis sluša, a i kada bi došlo do igre Šapovalov nema šanse. Kanađanin je već pokazao znakove frustracije, reket je završio na pod Bersija.

5:3 Šapovalov ostaje još uvek u setu. Opustio je Kanađanin ruku i sada je odlilčan na svom servisu, ali ima i dalje brejk zaostatka u prvom setu.

6:3 Savršen set za Đokovića. Šapovalov je bio samo nemi posmatrač.

 

DRUGI SET

0:1 Prvi put na meču Šapovalov vodi. Loše je Kanađanin počeo uvodni servis gem u drugom setu, duplom servis greškom, Novak je stigao i do brejk lopte, ali je Denis u naredna tri poena odservirao dva asa i došao do vođstva.

1:1 Novak je iskoristio poslednju, od tri vezane, gem lopte i doneo prvo izjednačenje na meču.

1:2 Odbranio je Šapovalov servis, iako je ponovo bio pod pritiskom (30:30). Ipak, kada mu je bilo najpotrebnije, odsevirao je as, a potom je forhend vinerom osvojio treći gem drugog seta.

2:2 Uz jedan izgubljen poen Novak još jednom poravnava rezultat u nastavku meča.

2:3 Sa dva as servisa, servis volejom i servis vinerom, Šapovalov je osvojio gem u kojem je izgubio prvi poen.

3:3 Bez izguljenog poena Novak osvaja šesti gem drugog seta.

4:3 Stao je prvi servis Šapovalovu i odmah je izgubio prvi servis. Novak je napravio brejk uz samo jedan izgubljen poen.

5:3 Novak je potvrdio brejk i samo ga gem deli od petog trofeja u Parizu. Novak je odlično počeo, poveo 30:0, ali je potom dozvolio Šapovalovu da osvoji tri vezan poena i dođe do prve brejk lopte na meču. Ipak, Novak nije popustio pod pritiskom, uspeo je da izjednači, a potom osvoji još dva poena i dovede rivala u situaciju da u narednom gemu servira za opstanak u meču.

5:4 Relativno lako, uz jedan izgubljen poen, Šapovalov je uradio lakši deo posla kako bi produžio meč. Osvojio je gem na sopstveni servis, ali u narednom će Novak servirati za trijumf.

6:4 Bez izgubljenog poena Novak je osvojio 10. gem drugog seta i trijumfovao.

Scroll to top