BalkansPress

Dobro došli!

Prvi teniser sveta Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je Masters u Madridu, nakon što je u finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 6:4.

Đoković je do 33. titule na turnirima iz serije 1.000, po čemu je izjednačio rekord Rafaela Nadala, došao na dominantan način i bez ijednog izgubljenog seta u prestonici Španije.

Za trijumf nad svetskim brojem devet bila su mu potrebna dva brejka i to na prvom i poslednjem servisu Cicipasa u ovom meču.

Đoković, koji je najbolji u Madridu bio 2011. i 2016. godine, od sutra će uvećati ionako veliku prednost na čelu ATP liste.

Masters u Madridu igrao se za nagradni fond od 6.408.230 evra.

 

Posle meča Novak je izjavio: 

- Veoma sam zadovoljan. Nisam igrao najbolje posle Australije, pa sam pokuašvao da se vratim tokom ove nedelje. Nisam izgubio set na turniru, igrao sam dobro. Znao sam da je u naletu nakon što je dobio Nadalu. Znao sam da je kasno legao i mogao sam da vidim da nema tu dinamiku u pokretu. Za mene je ovo važna pobeda i jedva čekam da nastavim u Rimu. Ovo su najveći turniri uz grend slemove, jako je važno dobiti na ovakvom turniru. Srećan sam , osećam se komforno ovde, imam fanove u Španiji i baš sam uživao.''

Scroll to top