Luka je drugo pojačanje koje je deo novog projekta Galaktikosa.

Srpski internacionalac i član Ajntrahta Luka Jović od sledeće sezone će biti novi član Real Madrida.

Kako prenosi španski AS, dvadesetjednogodišnji napadač prelazi u redove Kraljevskog kluba za 60 miliona evra, a ugovor je potpisan na 6 sezona.

Španci tvrde da su u Madridu odlučili da ubrzaju proceduru oko prelaska napadača, jer je interesovanje za njega pokazalo više konkurentnih evropskih klubova, a pre svih PSŽ. Shodno tome, ceo posao je završen, pa je Jović drugo pojačanje novog projekta Galaktikosa.

 

Ideja na Santjago Bernabeu stadionu je da Luka postane zamena Karima Benzeme, uz mogućnost da čak i zaigraju zajedno u napadu, jer Zidan želi da ima konkurentnu alternativu u napadu.

Posebno je zanimljivo, Jović je znao za ovaj transfer i u poslednje vreme je bio u kontaktu sa novim saigračima od kojih je dobijao informacije o životu u glavnom gradu Španije.

Ono što je poznato, dvadeset odsto, odnosno 12.000.000 evra, pripašće Benfici, dok će tim iz Frankfuirta zaraditi dvadeset odsto od narednog transfera srpskog fudbalera. Svoj deo videće i Crvena zvezda koja ima pravo na oko 3% od čitave sume od 60 miliona evra, što je 1,8 miliona evra.

Da podsetimo, Jović je ove sezone postigao 26 golova u svim takmičenjima.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top